clanek-1
  • U19

  • 26.02.2024

V generálce jsme zvítězili na hřišti Teplic 3 : 0

S aspirantem na postup do 1. dorostenecké ligy jsme sehráli kvalitní utkání, které jsme rozhodli třemi brankami ve druhém poločasu.

Teplice – U19 0:3 (0:0), branky 56. a 59. Skalník, 71. Sladovník

Váňa – Kolský (46. Babka), Pančev, Müller, Bárta (46. Skalník), Pokorný – Sladovník, Kožený, Podroužek (46. Blokeš) – Káža (46. Špírek), Blokeš

Od úvodních minut jsme se snažili diktovat tempo hry, což se nám poměrně dařilo, do větších šancí jsme se však začali dostávat až ve druhé polovině prvního poločasu, tu největší neproměnil Káža, který obstřelem nastřelil zadní tyč branky. Další šance měl Sladovník a Blokeš, které vychytal domácí brankář. Druhý poločas se nesl v podobném duchu. O přestávce jsme protočili několik hráčů a jeden z nich, Filip Skalník byl prvním střelcem. Přesně načasoval náběh po akci Káži a skóroval z prostoru přední tyče. Druhou branku vstřelil po podobné akci Filip Sladovník, který si našel zpětnou přihrávku Káži a zvýšil na 0:2. Třetí branku pak vstřelil opět Filip Skalník po přihrávce Sladovníka tvrdou ranou pod břevno. Pod dojmem vysokého vedení jsme však v závěru výrazně polevili v defenzívě a toho dokázali tepličtí využít, když se dostali čtyřikrát do silné šance. V těchto momentech nás však výrazně podržel skvěle chytající Jakub Váňa, který dokázal teplické útočníky vychytat. Zápas tak skončil našim vítězstvím.

Hodnocení trenéra:

Se zápasem můžeme být celkem spokojeni. První poločas jsme ještě nedokázali efektivně řešit přechodovou fázi po zisku míče dostatečně přesně a ve snaze hru zrychlit jsme byli nepřesní. Přesto jsme si vytvořili šance, které jsme ale neproměnili. Defenzivně jsme působili jistě. Druhý poločas měl opačný charakter. V útočné fázi jsme byli přesnější a nebezpečnější a hlavně jsme své šance dokázali skvěle proměnit. Skóre zde mohlo být ještě vyšší. Závěr jsme však odehráli ledabyle a musí pro nás být zdviženým prstem. Věřím, že v soutěžních zápasech zvládneme utkání z tohoto pohledu mnohem zodpovědněji.