clanek-1
  • A-tým

  • 31.01.2024

Matěj Helešic přichází na hostování

Sedmadvacetiletý levý obránce či záložník Matěj Helešic přichází do Dukly Praha na hostování do konce sezóny z prvoligových Pardubic.

„Na své působení na Dukle se moc těším! Sezóna je dobře rozehraná a já doufám, že na jejím konci budeme slavit postup,“ řekl nový hráč týmu Petra Rady.

Helešic je odchovancem ostravského Baníku, za který si v květnu roku 2015 připsal debut v tuzemské nejvyšší soutěži proti Slovácku. Svůj domovský klub opustil v létě roku 2017, kdy odešel na hostování do Českých Budějovic. V sezóně 2018/2019 vybojoval pak s Jihočechy postup do první ligy.

S aklimatizací v novém týmu Matějovi pomůže i jeho bývalý spoluhráč. „Znám se s Buchym (pozn. red.: Lukášem Buchvaldkem), prošli jsme spolu skoro všechny kategorie mládežnických reprezentací. I s ním jsem konzultoval své působení na Julisce.“

Nový posila Dukly se může pochlubit i přímou zkušeností s příštím soupeřem Dukly ve čtvrtfinále MOL Cupu, Helešic strávil v Opavě necelé tři sezóny. V dresu Slezanů odehrál svou nejproduktivnější část kariéry, kdy v ročníku 2021/2022 v 31 zápasech vstřelil 10 gólů. Od léta 2022 pak hájil barvy Pardubic.

Matěj Helešic přichází na Julisku s jasným cílem, kterým je postup do první ligy. S tou má bohaté zkušenosti, během šesti sezón v ní odehrál 98 zápasů, vstřelil čtyři góly a přidal šest asistencí. O postup do semifinále domácího poháru se pak s Duklou postaví Opavě, svému bývalému zaměstnavateli.