clanek-1
  • A-tým

  • 03.11.2023

David Kozel je hráčem měsíce října

Pražská Dukla ztrácí z druhého místa na vedoucí Vyškov už jen jediný bod. Tahounem klubu z Julisky se stal v posledních kolech záložník David Kozel, jenž se trefil ve všech říjnových zápasech. Výtečné výkony mu zajistily cenu Hráč měsíce, kterou uděluje Ligová fotbalová asociace.

Hráč měsíce: David Kozel (FK Dukla Praha)

Dukla získala během října devět z dvanácti možných bodů. A vděčí za ně především Davidu Kozlovi, jenž prožil v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doslova snový měsíc. Vše začalo před kamerami České televize v Olomouci, kde Kozel rozhodl fantastickou trefou z přímého kopu duel proti rezervě Sigmy.

O necelý týden později Kozlův zásah na půdě Vlašimi body nepřinesl, Dukla prohrála 2:3. Jednadvacetiletému středopolaři ale nezvlhl střelecký prach ani po reprezentační přestávce. Další povedenou ranou zpoza šestnáctky vystřelil ve 13. kole „vojákům“ znovu výhru 1:0 – tentokrát proti Chrudimi.

A vítězný gól obstaral novopečený hráč měsíce rovněž v posledním říjnovém klání na hřišti Prostějova, kde Dukla zvítězila znovu nejtěsnějším možným rozdílem. Pod výhru 2:1 se Kozel podepsal poté, co si po dlouhém nákopu ve sprintu poradil tváří v tvář s gólmanem Krynským a zaznamenal už svou pátou branku v sezoně.