clanek-1
  • A-tým

  • 31.10.2023

Duklu čeká poslední domácí utkání podzimu

Dukla Praha se v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utká s průběžně třetím celkem soutěže FC Silon Táborsko. Oba celky na barážových příčkách dělí rozdíl čtyř bodů.

Táborsko v minulém kole ztratilo kontakt s Duklou po remíze 1:1 s Vlašimí. Zápas na Julisce je příležitostí pro svěřence Romana Nádvorníka se k Pražanům přiblížit na rozdíl jediného bodu. Výhra na Julisce je ale pro hostující celky něčím opravdu obtížným. Dukla neprohrála na domácím hřišti už víc jak tři měsíce. Naposledy ji skolil Vyškov (4:2) ve 2. kole F:NL. Táborsko je společně s Opavou se 13 góly nejméně inkasujícím týmem letošního ročníku druhé nejvyšší fotbalové soutěže.

Defenzivní soudržnost týmu z Jihočeského kraje bude výzvou pro tým trenéra Petra Rady. Jednadvacetiletý záložník Dukly David Kozel bude jistě chtít prodloužit svou gólovou sérii na šest utkání v řadě. Odchovanec dejvického klubu naposledy rozhodl o výhře, která Duklu posunula jen bod od vedoucího Vyškova, při venkovním utkání s Prostějovem (2:1). Kozlovi gólové příspěvky navíc rozhodovaly i předešlá utkání (se Sigmou Olomouc a s Chrudimí).

O podobně důležitý příspěvek se mladý záložník jistě bude snažit i v utkání s Jihočechy. Výhra nad Táborskem by Dukle zajistila výhodnou výchozí pozici pro poslední utkání podzimu s Vyškovem. Zápas můžete sledovat přímo z ochozů Julisky - vstupenky zakoupíte přes portál smsticket nebo u přenosu Sporttotal.

Poslední vzájemný zápas: 7. 5. 2023 (F:NL 2022/23)

FC Silon Táborsko – FK Dukla Praha 2:1 (0:1)

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Barac, Krch, Peterka (C), Zapletal - Šebrle (77. Hrubeš), Havelka (88. Buchvaldek), Kozel, Moulis (88. Hodek) - Matějka, Červenka

Sestava FC Silon Táborsko: Pastornický – Plachý, Navrátil (C), Alexandr (46. J. Mach), Tusjak – Koné, Varačka (55. Kronus), Kopřiva, Kateřiňák (90+4. Mezera), Dordić (46. Sylla) – Šašinka (82. Sojka).

Branky:54. Šašinka, 90+2. Kronus – 42. Matějka, ŽK: 564. Kopřiva, 90+5. Pastornický, ČK: 73. Kopřiva, Rozhodčí: Křepský – Antoníček, Lakomý.