clanek-1
  • A-tým

  • 30.10.2023

Souboj o pohárové čtvrtfinále. Dukla hostí Vyškov

Dukla Praha se utká v osmifinále MOL Cupu se svým druholigovým rivalem z Vyškova. Tentokrát nepůjde o zisk tří bodů do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ale o postup do čtvrtfinále tuzemského poháru. Pikantní souboj prvního a druhého celku F:NL hostí Juliska ve středu 1. listopadu od 13:30.

MFK Vyškov si vysloužil střet s Duklou, když v 1. kole vyřadil Hodonín až po penaltách, následně porazil Otrokovice (5:1) a naposledy si poradil s prvoligovými Teplicemi (1:0). Tým pod vedením trenéra Jana Kameníka má zkušenosti s postupem do čtvrtfinále MOL Cupu. V minulé sezóně vyškovští v souboji o postup mezi osm nejlepších vyřadili Zlín (1:0) a následně jejich cesta skončila po porážce 0:4 se Slavií Praha. Letos jim cestu pohárem dál dláždí útočný trojzubec Metsoko – Kanakimana – Vintr, kdy každý hráč v poháru zatím zaznamenal po dvou gólech.

Dukla Praha ve 3. kole vyřadila 1. FC Slovácko, vítěze MOL Cupu z předminulé sezóny 2021/2022. Zápas musel těšit oko každého fotbalového fanouška, padlo sedm branek a rozhodnuto bylo až v nastaveném čase. V 93. minutě se trefil Martin Douděra, se čtyřmi góly nejlepší střelec Dukly v poháru. Tým trenéra Petra Rady před cestou do Uherského Hradiště vyřadil nejprve Hostouň (4:1) a následně třetiligový Loko Vltavín (3:0).

Vypjatý zápas nejlepších druholigových týmů současnosti se odehraje ve středu od 13:30 na Julisce. Vstupenky na utkání zakoupíte v síti smsticket. Přenos utkání odvysílá Tipsport.