clanek-1
  • A-tým

  • 27.10.2023

Dukla hraje znovu v Olomouci, tentokrát s Prostějovem

Dukla Praha vyzve ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1. SK Prostějov, tým, který se nachází těsně nad sestupovými příčkami. Výběr trenéra Petra Rady po vydřeném vítězství na domácí půdě (1:0 s Chrudimí) opět vyráží k venkovnímu utkání.

Prostějov svá domácí utkání sehrává na stadionu 1. HFK Olomouc. Azyl v hanácké metropoli týmu v čele s trenérskou dvojicí Josefem Mazurou a Pavlem Zavadilem podle všeho vyhovuje. V aktuálním ročníku F:NL si Prostějov z šesti domácích utkání odnesl jen dvě hubené prohry po střetu se silnými celky soutěže (Vlašim i Zbrojovka Brno porazili Prostějov shodně 1:0). Jinak se ale celku z Olomouckého kraje příliš nedaří, s dvanácti body se nachází na čtrnáctém místě tabulky, pouhou příčku nad sestupovým pásmem posledních dvou mužstev soutěže.

Dukla Praha v posledním utkání proti Chrudimi dlouho čekala na vytoužený gól. Trn z paty všem příznivcům týmu z Dejvic vytrhl v 76. minutě impozantní střelou zpoza vápna záložník David Kozel. Právě dukelský odchovanec v posledních zápasech prokazuje svou důležitost pro tým, když se střelecky prosadil ve čtyřech po sobě jdoucích duelech. Obránci si Prostějova budou mít plné ruce práce nejen s ním, ale i s nejlepším střelcem Pražanů – Lukášem Matějkou. Útočník, který na Julisce hostuje z Viktorie Plzeň už druhou sezónu, má na svém kontě v probíhajícím ročníku druhé nejvyšší fotbalové soutěže šest branek a chce víc. Tempo v tabulce střelců udává s devíti góly po třinácti odehraných kolech F:NL útočník Zbrojovky Brno Jakub Řezníček.

Utkání mezi Prostějovem a Duklou Praha začíná v sobotu 28. října od 10:30 na stadionu 1. HFK Olomouc. Zápas můžete sledovat i u přenosu Sporttotal.

Poslední vzájemný zápas: 24. 5. 2023 (F:NL 2022/23)

FK Dukla Praha – 1. SK Prostějov 4:1 (3:0)

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Barac, Krch, Peterka (C), M. Zapletal – Moulis (72. Hudec), Havelka (85. Hodek), Kozel, Hrubeš (62. Šebrle) – Červenka (72. Douděra), Matějka (85. Piroch).

Sestava 1. SK Prostějov: Vejmola – Bolf (46. Vlachovský), Gábriš (46. Malec), Bialek, Blahuta (46. Moučka) – Schaffartzik (C), Bartolomeu, Elbel, Koudelka, Rolinek (31. Píchal) – Chvěja (78. Gouamene).

Branky: 5. Kozel, 38. Kozel, 45+1. Krch, 84. Šebrle – 75. Bartolomeu (pen.), ŽK: 550. Malec, 66. Píchal, 72. Bialek, 78. Vlachovský, Rozhodčí: Krejsa – Černoevič, Cichra, Střely na bránu: 6:3, Střely mimo: 6:3.