clanek-1
  • A-tým

  • 14.09.2023

Dukla odjíždí hledat góly do Opavy

Dukla Praha se v pátek 15. září od 17:30 utká v devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti týmu Slezský FC Opava. Svěřenci trenéra Petra Rady strávili reprezentační přestávku jako vedoucí celek tuzemské druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Po zaslouženém oddychu ale dukelské hráče nečeká nic lehkého, průběžně sedmá Opava na domácím stadionu doposud prohrála jen jednou a hráčský kádr nedávno rozšířila o zvučné posily.

Opava, municipalita vzdálená až na hranicích s Polskem je domovem úřadujících basketbalových šampiónů. Podobné úspěchy by v jiném sportovním odvětví jistě rád slavil i další soupeř Dukly, Slezský FC Opava. Svěřenci trenéra Miloslava Brožka si v probíhajícím ročníku druhé nejvyšší fotbalové soutěže zatím dokráčeli pro tři vítězství, dvě remízy a tři porážky. Na domácím hřišti je zatím dokázala porazit jen Sigma Olomouc B (2:1). Právě Městský stadion v Opavě byl místem, kde Opava získala celkem sedm ze svých jedenácti bodů. K postupu tabulkou vzhůru mají opavským pomoci i posily, které klub ohlásil 8. září. Z Karviné přišli záložníci Jaroslav Málek a Jakub Rezek. První jmenovaný se v minulé sezóně výrazně zapsal pod postup Karviné do první ligy, kdy v 26 zápasech vstřelil 10 gólů. Rezek má na kontě 67 startů v české nejvyšší fotbalové soutěži v dresech Pardubic, Hradce Králové a Slovácka. Poslední zápas před reprezentační pauzou Opava remizovala 0:0 se Spartou Praha B.

Dukla Praha zůstává i přes poslední dvě remízová utkání se 17 body na první příčce tabulky F:NL. Naposledy dejvický tým remizoval na domácím hřišti s Líšní 0:0. Následně si hráči žlutočervených dresech spravili chuť v druhém kole MOL Cupu, kdy porazili třetiligový Loko Vltavín 3:0.

Zápas 9. kola F:NL mezi Duklou a Opavou můžete sledovat v pátek 15. září od 17:30 u přenosu Sporttotal.

Poslední vzájemný zápas: 12. 11. 2022 (F:NL 2022/2023)

FK Dukla Praha - Slezský FC Opava 1:1 (0:0)

FK Dukla Praha:

Rada – Holiš, Piroch, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek (32. Havelka), Barac, Kozel (76. Hodek), Kim, Šebrle (46. Uhlíř) – Adediran (46. Matějka).

Slezský FC Opava:

Lasák – Kadlec, Bílek, Janoščín (C), Helebrand – Gorčica (88. Doleček), Macháček, Rychlý, Ščudla (90+3. Dostál), Šigut – Kramář (67. Rataj).

Branky: 62. Kim – 65. Šigut, ŽK: 43. Helebrand, 67. Kramář, 81. Šigut, Rozhodčí: Rouček – Volf, Poživil, Střely na bránu: 4:4, Střely mimo: 5:7, Rohy: 2:4.