clanek-1
  • A-tým

  • 01.09.2023

Petr Rada: Líšeň chceme porazit a udržet se na špičce tabulky

Duklu Praha čeká v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY celek z moravské metropole – brněnská SK Líšeň. Výběr trenéra Petra Rady chce v utkání bezpodmínečně získat tři body, potvrdit roli favorita a opět atakovat průběžné první místo F:NL.

Líšeň vyhrála poslední tři soutěžní utkání a s deseti body se nachází na průběžné osmé příčce tabulky druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Naposledy si brněnští vyšlápli na Hanáckou Slavii (1:0), která utkání dohrávala v deseti hráčích po červené kartě Martina Kudely z 88. minuty. Vítěznou „šňůru“ dvou výher Líšeň zahájila vítězstvím 3:1 v MOL Cupu proti nepříjemnému Varnsdorfu. Důležité je podotknout, že dnešní soupeř Dukly v aktuální sezóně ještě nevyhrál na venkovním hřišti, pokud nepočítáme pohárové utkání s Vrchovinou (pozn. red.: vítězství 3:1). Líšeň zahájila tristní bilanci remízou s Chrudimí 0:0, poté prohrála v Praze s Viktorií Žižkov 1:3 a v Opavě 0:2. Vedení klubu reagovalo na nepovedený start soutěže nedávným příchodem jednadvacetiletého útočníka Antonína Svobody z Karviné.

Dukla si po sérii pěti vítězství připsala remízu venku proti Příbrami (0:0) a ze zápasu si odvezla jeden bod, který ji kvůli výhře Vyškova nestačil na udržení prvního místa. Celek Petra Rady je aktuálně tak na druhé místě F:NL. Důležitost utkání s Líšní si po zápase v Příbrami uvědomoval i Petr Rada: „Před reprezentační pauzou potřebujeme zvítězit před domácími diváky na Julisce v zápase s Líšní, abychom se udrželi na špičce tabulky.“

Dukla odehraje utkání s brněnskou Líšní na Julisce v sobotu 2. září od 14 hodin. Vstupenky na zápas dukelské družiny jsou dostupné v síti smsticket. Druholigový souboj můžete sledovat i u přenosu Sporttotal.

Poslední vzájemný zápas: 28. 5. 2023 (F:NL 2022/2023)

SK Líšeň - FK Dukla Praha 1:3 (0:0)

Sestava SK Líšeň: Vajner – Pašek (79. Laczkó), Otrísal, Černín, Machalík (84. Bednář) – Lutonský, Matocha, M. Jeřábek (C), Polášek – Sokol (79. Zikl), Vandas.

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Barac, Piroch, Krch, Zapletal – Šebrle (86. Hudec), Peterka (C), Havelka (84. Hodek), Kozel, Douděra (73. Hrubeš) - Matějka (46. Červenka).

Branky: 49. Jeřábek – 59. Douděra, 77. Hrubeš, 87. Hudec, ŽK: 45+1. Otrísal – 51. Barac, 57. Zapletal, Rozhodčí: Vokoun – Kotík, Dresler, Střely na bránu: 10:12, Střely mimo: 6:6, Rohy: 4:7.
Diváci: 538