clanek-1
  • A-tým

  • 15.06.2023

Útočník Oskar Jelínek přestupuje do Dukly

Nadějný útočník Oskar Jelínek je první posilou Dukly před novou sezónou. Devatenáctiletý hráč s klubem podepsal smlouvu na tři roky.

Oskar Jelínek zahájil své angažmá v Dukle už letos na jaře, kdy přišel na půlroční hostování ze Slavie Praha. Mladý útočník nejprve nastupoval za náš tým kategorie U19 v 1. Celostátní dorostenecké lize a v šesti zápasech nastřílel pět gólů. V druhé půlce jara si Jelínek přenesl přesnou mušku i do našeho B-týmu v ČFL, když se prosadil čtyřikrát v deseti zápasech.

„Od Oskara jsme si slibovali góly pro záchranu dorostu. To rychle potvrdil a obratem přešel do B-týmu, kde také jeho výkonnost všechny v klubu zaujala. Jsme rádi, že se podařilo dohodnout s hráčem i Slavií na tomto společném projektu. Oskar jde do přípravy s A-týmem a všichni jsme v očekávání, jak mu to půjde. Pokud bude pracovat jako dosud, tak je to velký příslib do budoucna. Typově je takových hráčů málo,“ řekl o přestupu člen představenstva Jan Staněk.

Jelínek začínal s fotbalem na Vyšehradě a na svém kontě má i tři reprezentační starty ve výběru U18. V sezóně 2021/22 navíc získal se Slavií mistrovský titul kategorie U19 v I. Celostátní dorostenecké lize.

Oskarovi přejeme v dresu Dukly mnoho úspěchů!