clanek-1

Na závěr podzimní části sezóny jsme vybojovali velmi cenné vítězství s loňským mistrem – Slavií Praha

12.11.2022, 10:00
UMT Xaverov H. Počernice

SK Slavia Praha

0:1

(0 : 1)

15. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Kocman, Ungerman, Škoch – Břeh, Bačinský, Kožený (45. Kulhavý), Valentík (63. Magdi), Bohatý (88. Babka), Mikeš (80. Vais)

  • Branky: 43. Kocman ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Zápas, který začal kvůli husté mlze s téměř půlhodinovým zpožděním, jsme zvládli skvěle. K dobré defenzívě jsme přidali těsně před poločasem gól po rohovém kopu a odvážíme si z Horních Počernic tři body.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

 "Slavii jsme měli dobře načtenou a našemu záměru napomohla i menší umělka na Xaverově. Věděli jsme, že se Slavia těžko prosazuje proti kompaktní obraně a zároveň má velké problémy s bráněním standardních situací. Z tohoto pohledu zvládli kluci zápas skvěle. Velmi dobře bránili a s výjimkou úvodní dvacetiminutovky chodili do dobrých přechodů, dobře v nich udrželi míč a měli množství standardek. Bohužel jsme je ze začátku nekopali optimálně, paradoxně ta první dobře zahraná skončila vítězným gólem. Zápas jsme si mohli zjednodušit druhým gólem, ke kterému jsme měli v druhém poločase velmi blízko, na rozdíl od zápasů na Slovácku, nebo s Boleslaví jsme však tentokrát zvládli mnohem lépe závěr zápasu. Z posledních čtyř venkovních utkání jsme získali sedm bodů, což je nesmírně cenné a dává nám to trochu více klidu do zimní přestávky i do jarní části soutěže, která však bude ještě nesmírně náročná. Věřím ale, že se na ni dokážeme kvalitně připravit a využít i zkušeností, nasbíraných na podzim."