clanek-1

Rezerva DUKLY se vrací z Karlových Varů bez bodů

17.09.2022, 18:00
UMT Drahovice

FC Slavia Karlovy Vary

3:0

(0 : 0)

7. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí:

Vaněček - Pěkný (K), Tůma, Dubnička - Horník (88. Gabriel), Prágr, Toure (88. Polyvianyi), Skala, Alozie - Červený (86. Lešťán), Ede (46. Mašata)

Sestava hosté:

Spilka - Ulman, Kozojed, Löffler, Mládek (85. Nikl)- Hudec, Krenciv (K), Křenek, - Špatenka, Lehký, Fojt (71. Novotný)

  • Branky:71. Toure,84. Červený, 88. Tůma ŽK: 35. Červený, 85. Mašata - 81. Novotný , 86. Kozojed ČK: , Rozhodčí: Rezek - Mazanec, Šálková
V 7. kole ČFL, sk. A zavítala v sobotu 17. 9. 2022 od 18:00 hod. rezerva Dukly na hřiště čtvrti Karlovy Vary-Drahovice, kde na hřišti FC Slavia Karlovy Vary prohrála 0:3, po poločase 0:0. Domácí získali v předchozích čtyřech kolech deset bodů a v tabulce zaujímali čtvrté místo, když v minulém kole remizovali v Domažlicích 2:2. Dukla získala dosud devět bodů, když v minulém kole brali bod za domácí remízu s Přešticemi. V zápase na hřišti s UMT povrchem a ve druhém poločase za umělého osvětlení rozhodl první vstřelený gól v zápase, což se podařilo zkušenějším domácím v 70. minutě a následně pak potvrzený dvěma brankami v poslední desetiminutovce. V zápase rozhodla herní zkušenost domácích, kteří vycházeli z důsledného obranného bloku ve zhuštěném prostoru v hloubce max. 20 m a dlouhými míči se pokoušeli dostat za linii obrany Dukly na vysoké důrazné útočné duo. Dukla náběhy domácích pokrývala a sama se snažila překonat domácí obranný val kombinačními akcemi, vypracovala si tři dobré gólové příležitosti, ale nepřesným zakončením se připravila o kýžený gólový efekt. Domácí tým nastoupil v rozestavení 3-5-2 s ofenzivním podhrotovým středopolařem. V první půli si vytvořil jednu gólovou příležitost, kterou zmařil brankář D. Spilka v bance Dukly. Ve druhé půli pak domácí po nedůrazu obrany Dukly na polovině hřiště vybojovali u pomezní lajny na polovině míč a svůj brejk proměnili ve vedoucí branku. Poté se domácí tým uklidnil, naopak dukláci znervózněli a domácí si pak v poslední desetiminutovce vytvořili další gólové příležitosti, z nichž dvě proměnili a přetavili tak na jasné třígólové vítězství. Zajímavostí bylo nasazení tří hráčů tmavé pleti v domácím týmu.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Aleše Majera:

"Dnes jsme prohráli 3:0, což je velký rozdíl, na druhou stranu ten zápas rozhodla 70. minuta, kdy jsme inkasovali. Tam jsme udělali chybu při odehrání a doběhnutí míče, a potom už to bylo těžké. Domácí se dostali "na koně" a my jsme jim vlastně druhý gól darovali. Ten výsledek je jednoznačný, naproti tomu průběh zápasu byl vyrovnaný, nám chyběla větší kvalita v útočné fázi, tam jsme prostě dnes byli málo kvalitní a těch šancí jsme si vytvořili málo. Z tohoto pohledu jsme nemohli očekávat víc než třeba bod a domácí pak překlopili vývoj utkání pro sebe."