clanek-1

V téměř ztraceném utkání nakonec naše béčko vybojovalo remízu

11.09.2022, 10:15
Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

3:3

(0 : 1)

6. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

TJ Přeštice

Sestava domácí:

Spilka - Ulman, Kozojed, Löffler (76. Konan), Fojt (59. Mládek) – Hudec (K), Křenek (59. Krenciv), Lehký (90. Novotný) - Hrubeš, Hodek, Špatenka

Sestava hosté:

Švihořík – Skála, Chocholoušek (K), Heger, Přibáň – Štípek (68. Popovič), Suchý (90.Vohrna), Hradecký, Zeman (78. Končal) – Mudra (68. 68. Kraml), Černý (68.Arzberger)

  • Branky: 63. a 66. Hrubeš, 86. Hodek - 45. Zeman, 50. Mudra, 58. Štípek (p.k.) ŽK: bez karet , ČK: , Rozhodčí: Tupý - Vychodil, Kotalík
V 6. kole ČFL, sk. A přivítala v neděli 11. 9. 2022 od 10:15 hod. rezerva Dukly na domácím hřišti v Přední Kopanině hosty z FK ROBSTAV Přeštice. Hosté získali v předchozích pěti kolech devět bodů, když v minulém kole doma přesvědčivě zvítězili nad druhým týmem tabulky, Jiskrou Domažlice, 5:1 byli na čtvrtém místě tabulky. Dukla získala dosud osm bodů, když po posledním zápase, kdy remizovala ve Zbuzanech 2:2, byla v tabulce na průběžném sedmém místě. V zápase, který nepostrádal tempo a nasazení z obou stran, kdy se zkušený tým hostí dostal do vedení 0:3, Dukla vyrovnala v poslední pětadvacetiminutovce na konečných 3:3 a nechybělo mnoho, aby otočila vývoj zápasu zcela ve svůj prospěch, protože přečíslení tři na jednoho v poslední minutě vyřešili hráči Dukly u pokutového území Přeštic chybnou přihrávkou do ofsajdové pozice. V prvním poločase, i přes herní převahu hostí, mladíci Dukly proti zkušenějšímu mužstvu drželi nerozhodný bezbrankový stav až do poslední minuty první půle, kdy hosté po neodpískaném ofsajdu (?) šli do vedení 1:0. Po této studené sprše hosté ve druhé půli využili zaváhání v obranné činnosti Dukly, a svůj náskok navýšili během třinácti minut druhé půle na rozdíl tří branek, 0:3. Mladící Dukly však nesklopili zbraně a poslední půlhodince zápasu vyrovnali na konečných 3:3.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem A. Majerem:

My jsme sice v prvním poločase kombinovali dobře odzadu, ale nevedlo to moc k ohrožení branky. Nebylo tam moc nebezpečných situací před brankou soupeře, naopak hosté hrozili z dlouhých nákopů nebo z brejkových situací, z toho pak měli i nějaké standardní situace.

Z tohoto pohledu jsme se chtěli do druhého poločasu zlepšit, samozřejmě nás ovlivnil gól do šatny a pak hned chyba na začátku druhého poločasu. Samozřejmě vždy za stavu 0:3 si řeknete, že zápas je už ztracený, na druhou stranu já jsem pořád věřil, že kluci jsou odhodlaní, cítil jsem, že se můžou ještě do zápasu vrátit. Dva „slepené“ góly Jirky Hrubeše nám to umožnily a v závěru jsme po brejkové situaci vyrovnali. Vzhledem k průběhu zápasu je to pro nás vynikající výsledek a další věc pro nás, že musíme líp reagovat na způsob hry soupeře, který byl velmi silný, velmi dobrý soubojově, a to nám dělalo problémy. Takže to je pro nás do dalších zápasů, abychom tyto soubojové situace lépe zvládali."