clanek-1

Konečně výhra a hned ve velkém stylu. Dukla vyloupila Xaverov

28.08.2022, 10:15

SK Slavia Praha B

1:3

(0:1)

5. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sirotník – A. Bárta (77. Pudil), Kričfaluši, Švec (53. Zachoval), Beránek (53. Labík) – Nikl – Šubert (63. Beran), Kopáček, Valenta, Biegon (63. Kneifel) – Šmiga.

Sestava hosté:

Šťovíček – Barac, Holiš, Piroch, V. Svoboda – Kim (80. Adediran), Peterka (80. Uhlíř), Ullman, Kozel (54. Havelka), Buchvaldek (71. Moulis) – Matějka (71. Huf).

  • Branky: 88. Nikl – 7. Matějka, 62. Matějka, 63. Kim, ŽK: 76. Kričfaluši, 90. Beran – 53. Kozel, 68. Šťovíček, 70. Ullman, 86. Havelka, Rozhodčí: Batík – Pfeifer, Pospíšil.
Přesně 277 minut trvalo fotbalistům Dukly vstřelit první ligovou branku. Na začátku čtvrtého ligového zápasu prolomil prokletí Lukáš Matějka. Ten si navíc v druhé půli ještě o jednu trefu navýšil gólový účet a úspěšný zásah zaznamenal i Kim Seung Bin. V závěru sice hráči ve žlutých dresech jednou inkasovali. I tak si ale z Xaverova vezeme všechny body.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla):

Hráli jsme zápas proti mladým a talentovaným hráčům. Věděli jsme, že proti sobě máme běhavý tým, který dokázal porazit Spartu B 4:2. Měli jsme teď tři zápasy bez výhry a bez gólu, potřebovali jsme to prolomit. Ne že bychom byli nervózní, ale všichni sledují tabulku a naše nula tam byla hodně nepříjemná. Vstoupili jsme do zápasu dobře, ale měli jsme tam patnáctiminutovku, kdy nás podržel brankář Šťovíček. To jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Potom se to zvedlo, ale v první půli jsme měli čtyři stoprocentní šance, které jsme nedali. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, dali jsme dva góly, bylo to 3:0 a ještě jsme jich pár mohli dát. Mrzí mě ale to, že jsme dostali v závěru gól. Je to škoda, na konci to už musíme na nulu dohrát. Každého gólu, který dostaneme, je škoda, ale u té trefy z 88. minuty byla z naší strany lehkovážnost. Za výhru jsem rád, byla to pro nás povinnost. Tři body jsme dnes opravdu potřebovali, příště nás čeká Vyškov, tým, který před tímto kolem byl první.