clanek-1

Dukla si z Domažlic odvezla postup do osmifinále Mol Cupu

25.09.2019, 16:00

TJ Jiskra Domažlice

1:3

(0:1)

3. kolo, MOL Cup 2019/2020

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Brych - Ruml, Bauer, Matas, Mlynařík, Teršl (57. Uzlík), Mužík, Brabec (78. Kraml), Vůch (57. Kropáček), Došlý, Dvořák.

Sestava hosté: Rada - Kozma, Piroch, Souček - Hašek (64. Lauko), Doumbia, Tetour, Kott (78. Krunert), Dancák (85. Preisler) - Ayong, Hadaščok.

  • Branky: 73. Uzlík - 42. Hadaščok, 51. Dancák, 90+3. Preisler. ŽK: 77. Uzlík - 40. Ayong.
Dukla ve třetím kole Mol Cupu zavítala do třetiligových Domažlic, které v minulém kole vyřadily Ústí nad Labem. Dukla vstoupila do utkání lépe a po prvním poločase vedla 1:0. Ve druhém poločase dokázala své vedení navýšit a ze západních Čech si odváží vítězství 3:1 a postup do dalšího kola.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „Na Dukle jsme měli trochu trauma z Domažlic, ti, kteří už tady dvakrát hráli, říkali, že to byl vždycky těžký zápas a ještě s výsledkem, který se Dukle moc nepovedl. Dnešní zápas byl úplně stejný, pro nás byl také těžký, protože domácí předvedli vynikající výkon. Samozřejmě jsem rád, že jsme utkání vyhráli. Myslím si, že jsme zápas měli silnou kombinací pod kontrolou, ale bohužel jsme se v situacích před vápnem chovali profesorsky a hráli jsme všechno až do vápna. Dostali jsme se do vedení 1:0. Moc se mi líbilo, že domácí neměnili hru a hráli stále stejně. Ve 45. minutě přišla čistá šance domácích, která byla pro dnešní utkání klíčová, a my jsme ji se štěstím přežili. Ve druhém poločase jsme dominovali až do chvíle, kdy tam trenér Vaigl dal druhého útočníka Kropáčka. Škoda, že jsme tam nepřidali víc než jednu branku. Jednou jsme nebyli aktivní před vlastním vápnem a domácí snížili na 2:1. Potom jsme začali hrát opět hekticky. Z mého pohledu mělo utkání vynikající parametry a já jsem rád, že jsme takhle těžké utkání zvládli.“