clanek-1

Dukla v atraktivním zápase porazila Líšeň

02.11.2019, 10:15

FK Dukla Praha

4:2

(2:0)

14. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

SK Líšeň

Sestava domácí: Hruška - Souček, Piroch, Chlumecký - Kovaľ (88. Bezdička), Doumbia, Tetour, Krunert (69. Hadaščok), Preisler - Hašek (87. Ayong), Holík.

Sestava hosté: Šustr - Jeřábek, Hlavica, Bačo, Suchý (76. O. Vintr) - Čermák - Reteno, Demeter (81. M. Vintr), Hladík, Machálek - Zikl (67. Ševčík).

  • Branky: 40. Krunert, 45. Piroch, 66. Preisler, 80. Hašek - 70. Ševčík, 90. M. Vintr.
    ŽK: 54. Souček, 90. Chlumecký - 62. Hladík.
  • Diváci: 624
Svěřenci trenéra Skuhravého se po měsíční pauze opět představili na domácí půdě, kde přivítali brněnskou Líšeň. Dukla potvrdila roli papírového favorita a navázala na předchozí domácí výhry. Na lídra tabulky Pardubice tak nadále ztrácí pouze dva body.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „My jsme věděli, že Líšeň má zkušené mužstvo, které má za sebou pod novým trenérem šňůru dvou zápasů, které vyhrálo, a v celé sezóně bylo vyrovnaným soupeřem pro všechny týmy ve druhé lize, takže jsme z něho měli respekt. Největším cílem zápasu bylo, abychom 90 minut dokázali kontrolovat hru, což si myslím, že se nám povedlo. I když tomu ty dvě branky ve druhém poločase úplně nenapovídají, ale z mého pohledu jsme celých 90 minut kontrolovali hru a vypracovávali jsme si šance, bohužel nás ta hektika ve finální fázi stále provází. Hráče chci pochválit, protože jsem na nich viděl obrovskou touhu uspět, a myslím si, že se to dneska na hřišti ukázalo. Naše hra má parametry, ale samozřejmě víme, že v přechodu do defenzivy a v bránění standardních situací nejsme úplně stoprocentní, a momentálně chybu, kterou uděláme, soupeř dokáže potrestat. V tom se chceme přes zimu zlepšit. Na druhou stranu mít po 14. kolech 30 bodů je dobrá startovací pozice do zbytku sezóny.“