clanek-1

U19: Dorost vydřel tříbodovou výhru na Slovácku

25.05.2019, 13:00

1.FC Slovácko

1:2

(1:2)

27. kolo, 1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Buchlák (46. Štefan) - Kadlec (K), Novák, Trávníček, Veniger – Kozel (53. Ullman), Studnička, Vácha – Houha, Dostál (81. Ludvíček), Kim.

  • Branky Dukla: Studnička (37. min.), Kim (44. min.). Branky Slovácko: Vecheta (8.min.). Žluté karty Dukla: Houha (57. min.). Žluté karty Slovácko: Švrček (90. min.).
Starší dorostenci Dukly v předposledním utkání zavítali v 27. kole celostátní dorostenecké ligy U19 do Starého Města na stadion Na Širúchu, kde hraje svá utkání dorost FC Slovácko. Dukla byla v tabulce před zápasem na 16. místě, s dvoubodovou ztrátou na předposlední Jihlavu a čtyřbodovou ztrátou na Mladou Boleslav na 14. místě. Po vítězství se Dukla posunula průběžně na patnáctou pozici lepším skóre před Jihlavu, která získala stejně bodů, ale má odehrán o jeden zápas méně než Dukla. Na předposlední Mladou Boleslav ztrácí i nadále čtyři body. Domácí i Dukla hráli ve stejném rozestavení 4-3-3, obě mužstva se prezentovala kombinační hrou a domácí si vytvořili v zápase více střeleckých příležitostí. Ale obrana Dukly v čele s oběma brankáři, Buchlákem i střídajícím Štefanem, odolali a díky vysokému nasazení nedopustili, aby domácí, přes vyšší počet jejich střeleckých příležitostí, otočili skóre ve svůj prospěch a odvážejí si tak na Julisku, zejména za obětavost a nasazení, tři body. Dobře rozhodovala trojice rozhodčích, hlavní A. Horák s asistenty na postranních čarách, V. Zaoralem a L. Hubeným.