clanek-1

Tři body s Libercem

16.09.2018, 15:00

FK Dukla Praha

2:0

(0:0)

8. kolo, Fortuna liga 2018/19

FC Slovan Liberec

Sestava domácí: Rada – Chlumecký, Ďurica, Raspopovič – Douděra (64. Brandner), Bilovský, Bezpalec, Doumbia (83. Hanousek), Miloševič – Holenda, Djuranovič (73. Schranz).

Sestava hosté: Hladký – Mikula, Vukliševič, Karafiát, Kerbr – Breite, Ševčík – Malinský (67. Oršula), Potočný, Aarons (58. Sukisa) – Pázler (46. Nešický).

  • Branky: 62. Djuranovič, 88. Schranz (pen.).
    ŽK: 68. Potočný.
    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Melichar.
  • Diváci: 2376
Nedělní utkání dopadlo pro Duklu vítězně. Velká očekávání dokázal obměněný tým proměnit ve skutečnost a trenér Roman Skuhravý si připsal výhru v prvním ostrém startu.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „Máme společně s hráči a realizačním týmem za sebou hektičtější týden. Úkolem číslo jedna dnes bylo hrát věci, na kterých jsme pracovali, protože jsme věděli – a v prvním poločase to bylo jednoznačně vidět – že nejsme v dobrém rozpoložení. O to víc si cením toho, že klíčoví hráči, kteří měli držet prapor, nás v prvním poločase v čele s Filipem Radou podrželi. V prvních 45 minutách bylo vidět, že se hrozně bojíme udělat chybu. Nebyli jsme silní v kombinaci, neodpočinuli jsme si na míči. Do druhého poločasu jsme šli aktivněji a na rozdíl od toho prvního jsme byli lepším týmem a díky dvěma skvěle zvládnutým situacím jsme to potvrdili gólově. Výhra je zásluhou hráčů a kluků v realizačním týmu – Richarda Poláka a Tomáše Obermajera – kteří mi strašně moc pomohli, abych se mezi hráči zorientoval. Věřím, že tato výhra pro nás bude minimálně spouštěč, aby hráči věřili tomu, co po nich chceme.“