clanek-1

U17: Nedělní mistrovské utkání proti Mladé Boleslavi skončilo výhrou 0:3

03.06.2018, 12:30

FK Mladá Boleslav

0:3

(0:2)

28. kolo, Česká liga dorostu U17 B 2017/18

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šmejkal - Matoušek, Peake, Kozojed, Mejdr (50. Urban) – Jeřábek (41. Haniak ), Zakharchenko, Terentjev (58. Bican) - Jančí, Novotný (41. Kubeš), Watkins (50. Ludvíček).

  • Branky: 24. Jančí (Watkins, Matoušek) , 26. OG (Jeřábek, Zakharchenko), 42. Jančí (Matoušek, Šmejkal).
V nedělním zápase se hráči U17 utkali na krásném hřišti v Mladé Boleslavi s domácím týmem. Skóre se na konci zápasu zastavilo na stavu 0:3 ve prospěch našeho týmu.

Hodnocení trenéra:

Filip Soukup: "Do utkání jsme vstoupili aktivně a již od začátku jsme dominovali na hřišti téměř ve všech aspektech hry. Dařilo se nám kontrolovat prostor a tempo, díky čemuž jsme si byli schopni vytvářet šance, které jsme proměnili bohužel až v 24. minutě Jančím. Proti silově i věkově omlazenému týmu se nám dařilo prosazovat zejména v osobních soubojích, ve kterých se nám soupeř chtěl vyrovnat. Bohužel při tvrdším střetu byl zasažen Jeřábek, který musel o poločase střídat, stejně tak jako Novotný. I přes tato oslabení se nám dařilo držet tempo hry a také navýšit skóre i díky vlastnímu gólu, který jen dokresloval naši herní převahu. Mladoboleslavští byli hrozbou spíše po přestávce, kdy prostřídali některé mladší hráče za fyzicky zdatnější. I přesto jsme si byli schopni vytvářet velké šance, kdy jsme šli několikrát sami na branku soupeře. Bohužel jsme nechali vyniknout domácího brankáře, který jako lasička pochytal spousty našich vyložených šancí. Nám se pak již nedařilo držet v kombinaci míč, zejména díky vyšší agresivitě domácích. Na konci zápasu jsme dohrávali v 10 hráčích, díky vyloučenému Peakovi za žlutou kartu, ale i závěrečný domácí nápor jsme zvládli a zakončili poslední venkovní utkání výhrou 3:0 i díky dvěma brankám Jančího."