clanek-1
  • Rozhovory

  • 08.03.2013

Jan Vorel: Dobrá parta je základ dlouhodobého úspěchu

Po Patrikovi Gedeonovi druhý tahoun týmu. Čtyřiatřicetiletý obránce působí na Dukle už čtyři roky a loni smlouvu prodloužil do roku 2014. V posledním utkání na Slovácku byl zastupující kapitán oceněn titulem hráč zápasu.

Jak jsi spokojený s výsledkem ve druhém jarním utkání na Slovácku?
Výsledek je pro nás zlatý, zvlášť za takový výkon, který jsme předvedli. Je to pro nás výhra, protože jsme nehráli dobře. Přežili jsme tam takové tři-čtyři šance, kdy mohlo dát Slovácko gól a vzhledem k tomu, jak jsme se prezentovali, by to byl asi gól rozhodující. Většinu utkání jsme byli pasivní, hodně jsme ustupovali a mimo prvních patnácti minut, kdy to sneslo nějaké měřítko, naše hra byla víceméně špatná a k té své jsme se téměř nedostali.

ČT Sport tě ocenila titulem "Hráč utkání," překvapilo tě to?
Hodně mě to překvapilo, protože jsem se zrovna necítil extrémně dobře. Ale jako každé takovéhle ocenění mě to určitě potěšilo. Ačkoliv stále převládají negace z toho výkonu, protože takhle se dlouhodobě prezentovat nemůžeme. Stále jsme ve fázi sezóny, kde když se dvakrát – třikrát zápas nepovede, můžeme spadnout tam, kam nikdo nechce. Hráč utkání je hezká věc, ale důležitější je výkon týmu a ten dobrý nebyl.

Je možné, že jedním z důvodů je absence Patrika Gedeona?
Patrik je dlouhodobě náš lídr a samozřejmě, když takovýhle hráč chybí, je to znát. Jednak jeho standardní výkon jako takový a dále jeho vůdčí role. Hráči, kteří kolem něj hrají, jsou klidnější. On na sebe strhává veškerou zodpovědnost a tým se celkově uklidní. 

Čeká vás první domácí jarní utkání, těšíš se?
Těšíme se moc, jednak je to s Příbramí, mezi kterou a námi panuje jistá rivalita z minulosti a hlavně je to první zápas doma. Tribuna je dostavěná, tak doufám, že ji dnes přijde hodně lidí vyzkoušet. Každopádně ať chceme nebo ne, tak výsledkově se nám ty dvě kola venku sice povedla, takže z tohoto pohledu to byl dobrý start, ale abychom to potvrdili, musíme dnes vyhrát a definitivně se trhnout od přímých sestupových míst.

Takže rivalitu z minulosti opravdu vnímáte?
Určitě, hodně o tom píší média a máme tu pamětníky jako je pan Blažek (vedoucí týmu, pozn. redakce), který to má na paměti s panem Jíchou (sekretář klubu, pozn. redakce). Je to sice taková třešnička na dortu, ale rivalita tam určitě nějaká je.

A otázka na konec, po příchodu Néstora je v týmu už šestý cizinec, netvoří se skupinky?
Nemyslím si. Jsou hráči, kteří se spolu baví víc a někteří zase méně, ale nenarušuje to tu zdravou partu, která tady je a kterou zažívám po dobu celého mého působení na Dukle. Mít dobrou partu v kabině, to je základ toho, aby byl tým úspěšný dlouhodobě.