clanek-1
  • A-tým

  • 29.09.2022

Dalším soupeřem Jihlava. Prodloužíme její sérii proher?

Vysočina Jihlava vstoupila do sezóny v dobrém rozpoložení. V prvních třech zápasech dvakrát vyhrála a jednou remizovala. A i když ve 4. kole přišlo první zaváhání a prohra 1:2 s Karvinou, hráči mužstva z Vysočiny to v následujících utkáních dokázali odčinit skalpem Táborska a Sparty B. Z posledních tří odehraných ligových kol ale jihlavští vyšli bodově úplně na prázdno.

Po prohrách 0:1 s Opavou, 0:2 s Líšní a 1:2 s Varnsdorfem tým není v ideálním rozpoložení. „O výsledku rozhodla naše střelecká neschopnost, kdy zůstáváme pouze u územního tlaku kolem vápna soupeře. Kvalita v koncovce nás sráží dolů, jeden vstřelený gól je hrozně málo. Nejsme schopní pořádně zakončit, dostat se do šance či vystřelit ze střední vzdálenosti. Je to pro nás bolestivá prohra, protože jsme v zápase určitě nebyli horším celkem,“ zhodnotil pro klubový kanál trenér Jan Kameník důvody posledních výsledků. I tak je ale Jihlava v tabulce na solidním 6. místě.

Náladu z posledních zápasů si Jihlavané nespravili ani v MOL Cupu, ve kterém Jihlava udolala Libišany, nováčka z Přeboru Pardubického kraje, až 3:1 po prodloužení a odehrála tak dramatičtější duel, než se zprvu očekávalo. Je ale třeba dodat, že do zápasu na straně Jihlavy nastoupili i tři hráči z dorostu.

Nejlepšími ligovými střelci Jihlavy jsou hned čtyři hráči, kteří mají na svém střeleckém účtu shodně 2 branky. Jsou jimi Šimon Gabriel, Jakub Selnar, Miroslav Tureček, a také 36letý matador Lukáš Zoubele.

Dukla z posledních 5 zápasů prohrála jen jednou. Na venkovní prohru 0:1 s Příbramí se podařilo odpovědět remízou s nevyzpytatelným Varnsdorfem. Poté přišla povinná výhra nad poslední Vlašimí, výhra v poháru nad Libčany a naposledy se urodila také remíza s rezervou Sigmy Olomouc, ačkoliv jsme hráli podstatnou část zápasu pouze v 10 hráčích. Nejlepším střelcem Dukly stále zůstává šestigólový Lukáš Matějka, který má společně s varnsdorfským Bojanem Dordičem stejný počet zásahů a dělí se o průběžnou korunu pro nejlepšího ligového střelce. Dukla zůstává na 11. místě, které rozhodně nemůže uspokojit klubové ambice.

Utkání je možné sledovat i na bezplatném streamu zde.

Poslední vzájemný zápas: 6. 4. 2022

FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava 1:2 (1:2)

Branky: 26. Červenka – 23. Krčík, 31. Peřina. ŽK: Piroch, Habovda, Barac, Kulhánek – Křišťál, Ritter. Rozhodčí: Opočenský – Vyhnanovský, Matoušek. Střely na bránu: 2:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:6. Držení míče (v procentech): 49:51.

FK Dukla Praha:

Rada – Ruml (38. Kovernikov), Kulhánek, Konan (46. Piroch), Barac – Habovda – Breda (74. Pázler), Kozel (67. Cienciala), Bin, Buchvaldek (67. Hrubeš) – Červenka.

FC Vysočina Jihlava:

Jágrik – Krčík, Belaid (88. Písačka), Křišťál, Peřina (63. Arroyo), Tureček, Svoboda, Zoubele (76. Vedral), Vlček, Křivánek (63. Selnar), Ritter.