clanek-1
  • Ženy

  • 27.07.2022

Johana Jusková přichází ze Sparty

Johana Jusková poslední sezonu působila v rezervě pražské Sparty, odkud přichází k nám do klubu. Vytáhlá útočnice byla od začátku přípravy na testech a nyní se stává oficiálně hráčkou Dukly Praha.

Johana Jusková, 19 letá útočnice, byla na Dukle na testech od prvních tréninků. Hráčka začala kariéru na Přední Kopanině, odkud putovala na Braník a poté na Spartu. V minulé sezoně vstřelila ve 2. lize 2 branky a dnes putuje do žluto-vínové. Od nové sezony bude hájit barvy Dukly v nejvyšší ženské soutěži. "Jsme rádi, že Johy uspěla. Na testování byla jedna z nejlepších, je dobře rychlostně vybavena a zároveň silná v osobních soubojích. Zapadá do herního pojetí, jak bychom se chtěli prezentovat, svou výškovou převahu navíc rozšiřujeme o další zajímavou hráčku," svěřil se Jakub Kowolowski.

Rozhovor s Johanou Juskovu:

Jaké jsou tvé první pocity z přestupu?

Pár hráček i část realizačního týmu znám z přátelských utkání, z jiných klubů, nebo i ze Sparty, přesto je to pro mě poměrně nové a jiné prostředí. Přestup do Dukly pro mě znamená i vyšší soutěž a to samo o sobě vyžaduje občasné vystoupení z komfortní zóny.

V týmu ale panuje dobrá atmosféra a jsem ráda, že mám tu možnost se stát součástí soudržného kolektivu.

Jaká si myslíš, že je tvá silná a slabá stránka?

Rychlostně a fyzicky bych řekla, že jsem vybavena poměrně dobře. Se čtením hry problémy nemám. Po technické stránce a individuální práci s míčem mám ale co zlepšovat.

Jaké jsou tvé osobní cíle do této sezóny?

Jako pravděpodobně pro každou hráčku je pro mě důležité se každým dnem zlepšovat, získávat nové zkušenosti a posouvat si hranice. Konkurence je v první lize znatelná a proto doufám v prosazení se jak po osobní stránce, tak po té týmové.