clanek-1
  • A-tým

  • 21.07.2022

Odchovanci podepisují víceleté smlouvy

Jakub Uhlíř, Jakub Hodek a Filip Matoušek budou součástí kádru našeho A mužstva a David Ludvíček s Jakubem Jeřábkem budou působit na hostováních ve druhé lize. Takto velký počet hráčů z naší akademie vstupující najednou do profesionálního fotbalu je velkým úspěchem našeho klubu a ukazuje na skvělou práci trenérů našich mládežnických mužstev a B týmu.

Jakub Hodek je dvacetiletý útočník. Za A-tým Dukly odehrál například celé přípravné utkání s Pardubicemi, a také 20 minut v přípravném zápase s Hradcem, ve kterém svým gólem přispěl k výhře. Branku vstřelil i v utkání s Libercem. Minulou sezónu strávil v rezervě Dukly, kde odehrál 26 zápasů, vstřelil 13 gólů a byl jedním nejlepších střelců soutěže. Do Dukly přišel z Junioru Praha.

Filip Matoušek je čerstvě jednadvacetiletý obránce, který do Dukly přišel už v roce 2011. Na konci minulé sezóny naskočil do několika zápasů v A-týmu. Odehrál například 90 minut zápasu s Vyškovem nebo 83 minut proti Zbrojovce. Za B-tým Dukly odehrál v minulé sezóně 23 zápasů a byl jeho kapitánem.

Jakub Uhlíř je dvacetiletý záložník, který do Dukly přišel z FŠ Třebíč. V přípravě odehrál například zápas s Pardubicemi. Minulou sezónu odehrál za B-tým 23 zápasů, za které vstřelil dva góly.

David Ludvíček je dvacetiletý krajní obránce. V Dukle podepsal víceletou smlouvu, příští sezónu ale v Dukle neodehraje. Zamíří totiž na hostování do Varnsdorfu, kde je již od počátku přípravy a měl by mít větší herní prostor.

Dalším hráčem, který míří na hostování, je jednadvacetiletý Jakub Jeřábek. V minulé sezóně odehrál v B-týmu Dukly 22 zápasů, během kterých vstřelil jeden gól. Připsal si také premiérový start ve druhé lize v utkání proti Líšni.