clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.04.2022

Souboj sousedů v tabulce. Dukla změří síly s Varnsdorfem

Do konce dubna čekají Duklu ještě tři zápasy a jedním z nich je i sobotní souboj 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kdy k nám na Julisku přijede Varnsdorf. Utkání má výkop v 10:15 hod. Pokud nás nemůžete přijít podpořit osobně, držte nám palce u obrazovek ČT Sport.

Postaví se proti sobě dva velice vyrovnané týmy, tedy alespoň co se umístění a bodů týče. Varnsdorf je šestý s 35 body, Dukla sedmá a za soupeřem zaostává jen kvůli horšímu skóre. Obě mužstva mají také za 24 odehraných duelů nevídaně shodnou bilanci 10 výher, 5 remíz a 9 porážek.

„Z tohoto pohledu to bude určitě zajímavý zápas. Kdo ho zvládne za tři body, tak bude mít lepší pozici před posledními pěti koly. Hraje se ještě o spoustu bodů,“ řekl Vít Vrtělka, asistent trenéra Dukly.

Jak Dukla, tak Varnsdorf ještě živí svoji naději na útok na barážové pozice, na které oba aktuálně ztrácí sedm bodů. Dukla mimochodem nastoupí na domácí půdě v závěru sezony také proti dalším konkurentům – na Julisce přivítáme Spartu Praha „B“ (30. dubna) a Vlašim (11. května).

Do duelu proti Severočechům jdeme v roli mírného favorita, a to hlavně s přihlédnutím k aktuální formě, kdy jsme vyhráli tři z posledních pěti zápasů. Varnsdorf vyhrál jediný (doma nad Ústím nad Labem), tři další prohrál a jednou remizoval.

Může nás hodně mrzet prohra z minulého týdne na hřišti Prostějova, kde jsme v utkání plném šancí padli 1:2 a nevyužili zaváhání našich soupeřů v horní polovině tabulky. Varnsdorf taky prohrál, a sice doma s předposlední Chrudimí. Už ve druhé minutě navíc přišel po červené kartě o obránce Kristiána Zbrožka, který tak bude chybět i v sobotu na Julisce.

V letošní sezoně už jsme Varnsdorf dokázali porazit, a sice na jeho hřišti v polovině října poměrem 3:1. Na severu Čech jsme tehdy zastavili vítěznou šňůru soupeře po gólech Kozla, Součka a Ciencialy. Poslední jmenovaný mimochodem stojí kvůli karetnímu trestu.

„Výhra z prvního vzájemného zápasu nehraje žádnou roli. Čeká nás odlišné utkání i s vzhledem k tomu, že se doma potýkáme s výkyvy výkonnosti a neproměňováním šancí. Máme alespoň delší čas na přípravu, když jsme ve středu nehráli žádné vložené kolo. Kluci zregenerují a dobře se připraví,“ říkal v týdnu asistent Vrtělka.

Velký pozor si musíme dát na srbského záložníka Bojana Djordjiće, který je s 13 góly druhým nejlepším střelcem soutěže a jen těsně zaostává za čtrnáctigólovým Jakubem Řezníčkem z Brna. Za Duklu dal dosud nejvíc gólů Lukáš Buchvaldek (5).

Součástí utkání bude také fotbalová stezka pro děti, více čtěte ZDE. Fanoušci si na Julisce kromě tradičního občerstvení budou moci vychutnat také míchaná vajíčka. 

Poslední zápasy obou týmů

1. SK Prostějov – FK Dukla Praha 2:1 (2:1)

Branky: 4. Schaffartzik, 32. Hönig – 20. Šebrle. ŽK: Hönig, Schaffartzik, Kušej, Jiráček – Kulhánek, Cienciala. Rozhodčí: Hanousek – Kotalík, Dohnálek. Střely na bránu: 9:7. Střely mimo: 8:7. Rohy:11:9. Držení míče (v procentech): 49:51.

Sestava Dukly: Rada – Ruml (66. Barac), Piroch, Kulhánek, Kovernikov (84. Pázler) – Souček (75. Cienciala), Habovda, Kozel (75. Hrubeš), Šebrle (66. Červenka) – Buchvaldek, Bin.

FK Varnsdorf – MFK Chrudim 1:2 (0:1)

Branky: 53. Dordić – 16. Průcha, 47. Firbacher. ŽK: M. Richter, Žák – Firbacher, Míka. ČK: Zbrožek. Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Mikeska. Střely na bránu: 7:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 1:7. Držení míče (v procentech): 50:50.

Sestava Varnsdorfu: A. Richter – M. Richter, Zbrožek, Kouřil, Heppner – Bláha, Žák – Schön, Kocourek (6. Bína, 85. Lauko), Dordić – Velich (46. Hušek).