clanek-1
  • Klub

  • 30.08.2019

7. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve znamení projektu Můj první gól

Osmé kolo základní části FORTUNA:LIGY a sedmé kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou bude po několika měsících opět věnovány projektu Můj první gól, jehož hlavním posláním je podpořit malé fotbalistky a fotbalisty v jejich fotbalových začátcích. Jako obvykle nebude chybět před každým ligovým zápasem tradiční nástup hráčů a malých fotbalových nadějí v tričkách s logem projektu.

Středobodem projektu FAČR “Můj první gól” je kampaň Měsíc náborů. Ta probíhá v květnu a v září na desítkách fotbalových hřišť po celé České republice, jenž hostí náborové akce jednotlivých klubů. “Věřím, že díky zářijovým náborům nejen objevíme nové fotbalové hvězdičky, ale také se dočkáme dalších krásných akcí plných radosti z fotbalu.” uvedl Grassroots manažer FAČR Michal Blažej.

Projekt “Můj první gól” však nejsou jen Měsíce náborů. Jeho nedílnou součástí jsou další pilíře, jako například série Příběhů fotbalových osobností nebo série instruktážních videí Trénuj. Trenérské návštěvy a semináře pro učitele v rámci pilíře Škola v pohybu si kladou za úkol instruovat učitele a učitelky základní škol, jak v hodinách tělesné výchovy zábavnou formou zlepšit pohybové dovednosti dětí.

Sport a fotbal především, to je však také zdravý životní styl a především kvalitní jídelníček. Fotbalová asociace České republiky myslí i na tento aspekt sportovního života mladých fotbalistů a fotbalistek, a proto mezi pilíře projektu zařadila již v minulém roce i podprojekt upozorňující na nezpochybnitelný význam správné výživy - Stravu fotbalistů. Ta zábavnou formou pomocí animovaných videí představuje dětem i jejich rodičům základní zásady správného stravování.

Není náhodou, že projekt Můj první gól ocenila Evropská fotbalová unie (UEFA) jako nejlepší Grassroots projekt roku 2015 v rámci všech členských zemí. „Na vlastní oči jsem viděl, jak úspěšnou akcí Můj první gól je, a byl jsem vážně fascinován,“ ocenil Per Ravn Omdal, čestný předseda Grassroots UEFA. Pro více informací o projektu navštivte stránku www.mujprvnigol.cz