clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 26.02.2021

Generálka před ligou. Duklu čeká střetnutí s Jihlavou

Poslední přípravný zápas před startem ligy sehrajeme v Jihlavě proti tamní FC Vysočina. Utkání má výkop v sobotu ve 14:00 a můžete ho sledovat živě na internetovém streamu.

„Na zápas se nachystáme stejně jako na každý jiný. Nerozlišujeme, jestli hrajeme přátelák, nebo mistrák. Vždy chceme být úspěšní,“ řekl Roman Skuhravý, trenér Dukly.

„Každopádně náš těší, že se v generálce postavíme silnému týmu z naší soutěže a zahrajeme si zase po čase na přírodní trávě. Dlouhodobě se soustředíme na rozvoj týmového výkonu a výkonnostní posun našich hráčů. Těší nás a máme motivaci v tom, že hráči, kteří odchází do jiných klubů, tak v nich hrají velkou roli,“ dodal Skuhravý.

Dukla bude chtít v Jihlavě potvrdit dobré výsledky i výkony z minulého víkendu, kdy jsme v přátelských zápasech porazili shodně 5:1 rezervu Slavie i Jablonce. Celkově jsme v přípravě zaznamenali jen jednu prohru (s Plzní „B“ 1:3), tři remízy a pět výher.

Vysočina v zimě z pěti odehraných zápasů vyhrála dva, dvakrát také prohrála (vždy bez vstřeleného gólu) a jednou remizovala. Naposledy si Jihlavští poradili minulý týden doma s Chrudimí po přestřelce 5:3 i díky hattricku záložníka Michala Ševčíka.

„Dukla je kvalitní soupeř, zápas už bude mít parametry ligové bitvy,“ cituje jihlavský web trenéra Aleše Křečka. Hrát se bude na hlavním hřišti v Jiráskově ulici. „Na to, jak byla těžká zima, tak je hřiště ve vynikajícím stavu.“

S Jihlavou jsme se naposledy utkali v listopadu na Julisce, tehdy se hrálo poprvé po měsíční nevynucené pauze zaviněné koronavirem. V utkání jsme vedli 2:0 a později také 3:2, přesto soupeř vždy dokázal srovnat a duel skončil smírně 3:3.

Do ligy vstoupí Dukla dohrávkou kola v pondělí 8. března, kdy se před kamerami ČT Sport utkáme od 14:30 doma s Ústím nad Labem.

Zápas s Jihlavou můžete sledovat živě na internetovém streamu