clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 13.10.2017

V sobotu Duklu prověří silný Slovan Liberec

V sobotu čeká Duklu výjezd do Liberce. Náš tým už má za sebou střetnutí s druhým ze severských týmů – Jabloncem, se kterým ve 4. kole remizoval 2:2. Remízu jsme uhráli i v posledním zápase před reprezentační pauzou, 0:0 bylo závěrečné skóre ze střetu se Spartou. Body do ligové tabulky bychom si nyní rádi připsali i na stadionu Slovanu Liberec, odkud se ale nevozí vůbec lehce.

Šesté místo a 14 bodů, takové je postavení Slovanu Liberec v tabulce HET ligy. V posledním zápase prohrál 1:2 s Teplicemi, předtím remizoval 1:1 se Slováckem. Je tedy pravděpodobné, že se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu. Tým kouče Jindřicha Trpišovského má navíc to kouzlo, že ačkoliv téměř každoročně vymění velkou část kádru, pravidelně působí v horní části tabulky a dostává se do bojů o poháry. Nejproduktivnějšími hráči Liberce jsou Roman Potočný a Martin Graiciar, oba se trefili do branek soupeřů dvakrát.

Dukla je s 11 body na místě devátém. Ačkoliv doma drží neporazitelnost a čisté konto, venku ještě nevyhrála ani jednou. Snadné to nebude ani se silným Libercem, trenér Jaroslav Hynek ale věří, že se konečně zadaří: „Víme, že Liberec je hodně agresivní, jejich domácí utkání jsou vždy emotivní a hra dynamická. Chceme podat koncentrovaný výkon podobně jako proti Spartě a v Liberci vyhrát.“

Dukla se s Libercem v české lize utkala dvanáctkrát, z čehož pětkrát vyhrála, třikrát remizovala a čtyřikrát prohrála. Gólové skóre je 16:12 z pohledu Dukly.

Utkání na Stadionu U Nisy začne v 17.00 hodin, jako hlavní rozhodčí je nominován Milan Matějček, na čarách Michal Myška, Ondřej Černý (Pavel Franěk). Delegáty utkání budou Mgr. Pavel Mareš a František Hubička.

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 38. Vaněček (Jeřábek), 83. Jan Rezek – 7. Potočný.

FK Teplice: Grigar (10. Jakub Diviš) – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič (C), Král – Fillo, Trubač (90. Vošahlík), Jan Rezek – Vaněček.

FC Slovan Liberec: Hladký – Mikula, Kúdela, Kerbr – Coufal (C), Breite (88. Havelka), Folprecht, Kulhánek (46. Bartl), Ševčík (84. Pulkrab) – Graiciar, Potočný.

Poslední vzájemné utkání

FC Slovan Lierec - FK Dukla Praha 3:1 (1:0)

Branky: 21. Mikula, 80. Kerbr, 89. Kouřil - 74. Olayinka.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček, Ševčík (85. Kouřil) - Ekpai, Bosančić (59. Breite), Vůch - Baroš (79. Voltr).

Dukla Praha: Rada - Kušnír, Štětina, Šimůnek, Miloševič - Hanousek, Tetour, Bezpalec (84. Smejkal) - Juroška (66. Koreš), Holenda, Olayinka.