clanek-1
  • Juniorka

  • 10.02.2012

Viareggio Cup: Porážka v nastavení s celkem Pumas

Těsnou porážkou se rozloučila juniorka Dukly s italským turnajem Viareggio Cup. Mexickému celku Pumas podlehla 1:2, když inkasovala v nastaveném čase.

Celé utkání mělo vysokou úroveň. Naši junioři narazili na velice kvalitního soupeře, jehož hráči byli skvěle pohybově a technicky vybaveni. První poločas se hra přelévala mezi oběma šestnáctkami. První šanci měl Pumas ve 20. minutě, dobře chytající gólman Hůla vyrazil hlavičku na roh. Minutu před přestávkou zlikvidoval brankař Dukly také prudkou střelu Quinonnese i následnou dorážku Nieta. Poslední akce poločasu přinesla ve 46. minutě gólovku Svobody, který po průniku a přihrávce Hanouska umisťoval míč těsně vedle zadní tyče mexické branky.

Druhý poločas pokračoval ve vysokém tempu. V 62. minutě šla Dukla do vedení, když Svoboda zpracoval křižnou přihrávku na rohu velkého vápna, prostrčil na nabíhajícího Jeřábka, který podél vybíhajícího mexického gólmana otevřel skóre - 1:0. Pumas pak ještě více stupňoval svou aktivní nátlakovou hru, ze které vytěžil v 70. minutě vyrovnání. Z blízka se prosadil Perez. V závěru utkání se obě mužstva dostávala do slibných příležitostí. Rozhodnutí přinesla 91. minuta utkání. Dlouhý nákop brankaře prodloužil Nieto za naší obranu, kam si naběhl Perez a v pádu zasunul míč podél bezmocného Hůly – 1:2. Naše mužstvo se snažilo v závěru tříminutového nastavení vybojovat alespoň bod, ale mexický tým své vedení uhájil.

Dukla tak uzavřela své působení na turnaji a ještě dnes večer se vrací do Prahy.

FK Dukla Praha – Pumas 1:2 (0:0)

Branky: 62. Jeřábek – 70. a 91. Perez.

Dukla: Hůla – Radoš, Jeřábek, Hrazdíra, Hanousek Matěj – Ouedraogo (76. Farkaš), Hoffmann, Fryčer (60. Milec) – Podkul (Bartůněk), Jíra, Svoboda.