clanek-1
  • A-tým

  • 31.08.2016

Daniel Tetour byl nominován pro utkání s Černou Horou a Belgií

O reprezentačním srazu sehrají lvíčata dvě kvalifikační utkání. První v Černé Hoře, druhé v Belgii. Vítězslav Lavička pro tato utkání donominoval našeho středopolaře Daniela Tetoura.

Pro českou jednadvacítku jsou tyto dvě utkání klíčová v boji o postup na mistrovství Evropy. Česká republika momentálně vede kvalifikační skupinu o pět bodů před Černou Horou a Belgií. S oběma týmy tak potřebuje uhrát alespoň remízy.

„Čeká nás maturita. Máme slibně rozjetou kvalifikaci a tyto zápasy jsou pro nás zápasy pravdy. S Černou Horou jsme doma nešťastně remizovali 3:3, je to nepříjemné mužstvo, má šikovné ofenzivní hráče. Dokázali zvítězit v Belgii, tabulka se tak ještě více vyrovnala. Čeká nás tam náročný zápas. A také v Belgii to pro nás bude další důležitý klíč pro postup,“ uvedl Lavička pro web fotbalové asociace.

Reprezentační sraz začal již v neděli, hráči mají za sebou klidnější pondělí, v úterý se už trénovalo dvoufázově a ladila se taktika i s pomocí videa. Daniel Tetour tak naskočí do rozběhnuté přípravy, den před prvním kvalifikačním utkáním.

Termíny utkání

  • ČT 1. 9. 2016 Černá Hora U21 - ČR U21 20:30
  • ÚT 6. 9. 2016 Belgie U21 - ČR U21 18:45