clanek-1
  • WU9

  • 10.05.2016

WU9: mistrovská utkání s Řeporyjemi a Lochkovem

V krásné sluneční odpoledne 29.4. odehrály naše nejmladší baletky mistrovské utkání proti Řeporyjím. Následně pak ráno v sobotu 7.5. proti Lochkovu. Jak si vedly můžete číst ve článku.

WU9: FK Dukla Praha - TJ Sokol Lochkov

Sestava Dukly: Sobotková, Kárová, Makovičová, Balounová, Veselá, Zimová, Goldamerová, Výrutová

V sobotu 7. května nastoupily malé fotbalistky z Dukly ve velmi netradiční sestavě. Proti klukům z Lochkova hrály mladší dívky a to o rok a některé i o dva. Ze zápasu se omluvily všechny dívky ročníku 2007. Trenér musel požádat o pomoc Nellu Výrutovou z WU11 a na poslední chvíli ještě v den zápasu povolat Charlottu Goldemarovou.

Velmi nepříjemná situace nastala, když se ze zápasu omluvily nejstarší a nejzkušenější hráčky týmu. Trenér velmi vážně zvažoval zrušení zápasu, ale nakonec tak neučinil. Taková absence je velmi nepříjemná a celý tým tím trpí. Bohužel obdobné to je i na trénincích a tak přes veškeré snahy nelze posouvat tým kupředu tak rychle, jak bychom chtěli. Velká pochvala tak patří Nelle a Charlottě, že tak obětavě doplnily sestavu Dukly.

Do brány se na celý zápas postavila Anežka Kárová, která se neustále zlepšuje a je již velkou oporou týmu. Obranou dvojici vytvořila Gábina Sobotková s Nellou a útok byl v režii Hanky Makovičové, kterou postupně doplňovaly ostatní hráčky.

První čtvrtinu jsme působili velmi ospale. Děvčata v takové sestavě ještě nehrála. Nella se pomalu rozkoukávala a zvykala si na systém 4+1. Mladé útočnice chvílemi nevěděly, kde je jejich post. První čtvrtinu jsme tak prohráli 6:0. Vzhledem k věku a zkušenostem dívek to nebyl zas tak tragický výsledek, ale ze hry bylo jasně vidět, že máme na víc.

Druhá čtvrtina byla hodně pod taktovkou Anežky a Hanky. Hanka předvedla několik výborných náběhů na rozehrávku a Anežka si dovolila kličky a nahrávky, na které u tak mladých brankařů nikdo není zvyklý. Postupně se rozkoukaly i další hráčky a tak jsme dostali pouze 4 góly. Třetí čtvrtina byla ještě lepší. Dostali jsme se do mnoha šancí a obdrželi jsme pouhý jeden gól. Tento styl hry byl ovšem velmi náročný. Emoce uvnitř týmu vřely a s narůstající únavou jsme ztratili koncentraci a obdrželi další góly.

Hodnocení trenéra: „Velmi mne mrzí, že nás starší hráčky nechaly na pospas tak těžkému utkání. Plán zápasů je znám dopředu a tak je škoda, že chyběly úplně všechny. Trénovali jsme společně celou řadu herních situací a v předchozích zápasech bylo vidět, že je zvládáme stále lépe a lépe. Teď nám to značně chybělo a děvčata zase vypadnou z rytmu jak zápasového, tak tréninkového. Velkou pochvalu zaslouží zbytek týmu. Osobně jsem ani nedoufal v tak dobrý výsledek a o to víc mne mrzí, že se nepovedlo proměnit některou z mnoha šancí.“


FK Řeporyje - FK Dukla Praha 13:3

Sestava Dukly: Minaříková, Ondračková, Sobotková, Kárová, Bednářová, Makovičová, Škorňová, Berounská

V krásné sluneční odpoledne odehrály naše nejmladší baletky mistrovské utkání proti Řeporyjím. Fotbalistky se do zápasu pustily s velkou chutí a již při rozcvičení ukazovaly, že jsou připravené skórovat. Pátek 29. Dubna nebylo datum vítězné, ale gólové určitě.

Trávníkové hřiště nám nejdříve dávalo zabrat. Míč po hřišti poskakoval a tak bylo mnohem těžší udržet jej u nohy. Nakonec se to nejlépe z našich děvčat povedlo Veronice Bednářové, která se jakožto nová hráčka letos trefila již po druhé. Obdobně na tom byla i Gábina Sobotková, která také zaznamenala svou druhou trefu v lize. Poslední střelkyní byla Adélka Ondračková, která patří mezi zkušené střelce a dnes pro ni měl zápas náboj navíc, protože hrála proti svým spolužákům. Všem střelkyním gratulujeme.