clanek-1
  • Rozhovory

  • 02.02.2016

Jakub Považanec o svém gólu a soustředění v Turecku

Čerstvá „pětadvacítka“ a autor vítězné branky proti našemu předposlednímu soupeři na soustředění v Turecku. Pro Kubu Považance je toto již druhá zimní příprava v dresu Dukly Praha, za kterou si do dnešního dne připsal 42 ligových startů a celkem 3 krát skóroval.

Jak jsi snášel cestu do Turecka? Byla náročná?
Cestu do Turecka jsem snášel úplně v pohodě. I když jsme cestovali skoro celý den, dá se říct, že jsme většinu času strávili na letišti ať v Praze nebo v Istanbulu, takže cesta náročná pro mě nebyla. Na cestování jsem zvyklý, když jedu domů, sedím za volantem čtyři a půl hodiny v kuse. Takhle jsme se mohli projít, sednout, lehnout. V letadle jsme celkem strávili asi 3 a půl hodiny, takže žádný problém.

Jaké podmínky na hotelu máte? Schází vám tam něco?
Na hotelu máme velmi dobré podmínky. Je tu snad úplně všechno co se týče regenerace, fotbalových hřišť, počasí, jídla a dalšího. Jediné co mi tu chybí nebo možná i všem ostatním, jsou přítelkyně. 

Na pokoji jsi se Štěťou? Jak trávíte volný čas?
Ano, je pravda, že jsem na pokoji se Štěťou. Ve volném čase většinou koukáme na televizi. Buď na seriály a nebo filmy. Odpočíváme anebo chodíme do wellness.

Máte za sebou dvě utkání, jak hodnotíš jejich úroveň? Je rozdíl mezi hrou Ukrajinců a Gruzínců?
První soupeř byl podle mě kvalitnější. Hrál jsem proti němu skoro celý zápas a úroveň hry byla velmi dobrá. I když si soupeř, kromě penalty, pořádně nevypracoval šanci, byl oproti druhému zápasu velmi dobrý v držení míče. Ve druhém utkání bylo vše otevřené a měli jsme hodně šancí na skórování, ačkoli padl jeden gól. Rozdíl mezi jejich způsobem hry byl minimální.

Proti Gruzíncům jsi dal vítěznou branku, jak akce vypadala? Byla to součást oslavy narozenin? 
Popravdě řečeno, ani nevím, jak akce vypadala. Jen vím, že si Čája navedl míč před šestnáctkou, přihrál mi, já jsem z první vystřelil a padl gól. A že by to byla součást oslavy, říct nemůžu. Takhle se to naplánovat nedá, ale určitě mě potěšilo, že jsem konečně dal gól. Takže možná jsem si dal dárek k narozeninám.

Jak se do kádru zařadili noví hráči? Vnímáš, že se konkurence v kádru zvýšila?
Noví hráči se do kolektivu zařadili v pohodě. Myslím, že v našem týmu s tímto nikdy nebyl problém. Každý se rychle začlení. S příchodem nových hráčů se spousta postů zdvojila, takže se konkurence určitě zvýšila.