clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 09.11.2015

ZŠ A.Čermáka obhájila loňské vítězství v dívčím turnaji škol

Po necelém roce jsme opět připravili sportovní vyžití pro děvčata z pražských základních škol. První listopadový čtvrtek 5.11.2015 se konal v hale pražského Tatranu Střešovice již druhý ročník dívčího fotbalového turnaje základních škol. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů ze 4 škol.

Ve dvou základních skupinách se představily týmy ZŠ Antonína Čermáka, ZŠ Norbertov, ZŠ Náměstí Svobody a ZŠ Resslova. Holky si měly, kromě turnaje, možnost zasoutěžit na dvou stanovištích. Na návštěvu zavítaly i dva maskoti – medvěd z Julisky a lev z PFS. Pro holky to bylo milé zpestření.
Celé 3 hodiny byly v hale slyšet radostné výkřiky, byla vidět radost ze hry a padalo velké množství branek.

Finálový souboj absolvovala děvčata ze ZŠ Antonína Čermáka a Náměstí Svobody. Utkání sledovaly všechny zúčastněné týmy a fandění se ozývalo ze všech stran. Zápas měl parádní atmosféru. Loňské prvenství obhájila děvčata ze ZŠ Antonína Čermáka.

Nejlepší střelkyní turnaje byla vyhlášena Rozálie Skoblíková ze ZŠ Náměstí Svobody.

Konečné pořadí týmů:
1. ZŠ Antonína Čermáka 1
2. ZŠ Náměstí Svobody 2
3. ZŠ Norbertov 1
4. ZŠ Resslova 2
5. ZŠ Náměstí Svobody 1
6. ZŠ Norbertov 2
7. ZŠ Resslova 1
8. ZŠ Antonína Čermáka 2

Děkujeme všem zúčastněným školám.

Turnaj se konal za podpory Pražského fotbalového svazu, městské části Prahy 6 a Komise fotbalu žen. Tímto bychom rádi poděkovali za veškerou finanční i materiální podporu.

Slovo manažera ženského fotbalu Ondřeje Havlase:
„V loňském roce jsme turnaj pořádali poprvé a měl velký úspěch. Myslím, že letošní očekávání bylo naplněno a těší se mě, že se turnaj konal za podpory všech velkých fotbalových institucí. Jsem rozhodnutý pro uskutečnění dalšího turnaje na konci školního roku, ideálně venku a v prostorách Julisky. Věřím, že projeví zájem i další školy, především z Prahy 6.“