clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.10.2015

Dukla má před sebou malé derby!

Týden po velkém derby čeká Eden derby malé. Dukla se střetne na stadionu ve Vršovicích se Slavií v rámci 9. kola SYNOT ligy v neděli 4. října od 14:30 hodin. Utkání vysílá O2 Sport.

Slavia do konce přestupového období posílila zálohu a obranu. Jako první přišel do Edenu Miljan Vukadinovič a o měsíc později za ním následoval Honza Štohanzl, oba z Mladé Boleslavi. Obranné řady v půlce září rozšířil Michal Frydrych z Baníku Ostrava.

Tým naopak opustila jména jako Aldo Baéz, kterého můžeme od nové sezony vídat ve slovenském Spartaku Trnava. Obránce Lukáš Fialka zamířil do slovenské MFK Skalice. A obranné a útočné řady Baníku Ostrava rozšířil Martin Dostál s Markem Červenkou.

Slavia v posledním kole hostila Spartu. Derby pražských „S“, které bylo 284. v pořadí, skončilo vítězstvím domácího týmu 1:0, když se gólově prosadil Zmrhal.

Celkově si Slavia nevede vůbec špatně. Se 14 body získanými za čtyři výhry, dvě remízy a dvě prohry se momentálně pohybuje na čtvrté příčce tabulky.

Dukle se zatím nepodařilo nad týmem z pražského Edenu zvítězit. Vzájemná bilance od postupu do první ligy je 5 remíz a 3 prohry. Proti Slavii se podařilo skórovat ze současného mužstva pouze Marku Hanouskovi a Kubovi Považancovi. 

Jak vidí nedělního soupeře Luboš Kozel? „Slavia je momentálně úplně v jiném rozpoložení než my a do utkání půjde jako favorit. Musíme se snažit napravit poslední prohru a předvést daleko lepší výkon. Slavia v derby vynikala svou pracovitostí, bojovností a agresivitou a tomu se budeme muset přinejmenším vyrovnat, pokud chceme v Edenu brát body.“

Utkání je na programu v neděli 4. října od 14:30 a vysílá ho O2 Sport. 

Poslední utkání soupeře

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:0 (1:0)

Branka: 45.+1 Zmrhal. 
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták. 
ŽK: Souček, Mikula, Milan Škoda, Zmrhal, Berkovec - Frýdek, Costa, Brabec. 
Diváci: 17 663.

SK Slavia Praha: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Souček, Zmrhal - Voltr (90.+4 Bílek), Kenija (90. Frydrych), Štohanzl (70. M. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
AC Sparta Praha: Bičík - Frýdek, Holek, Costa, Hybš (46. Brabec) - Jiráček (75. Konaté) - Dočkal, Matějovský, Hušbauer (46. Fatai), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.


Poslední vzájemné utkání

SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)

Branky: 36. Kenija, 90. Červenka. 
Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Jiřík. 
ŽK: Kenia, Mikula, Latka - Marek Hanousek, Považanec, Beauguel. 
Diváci: 3 331.

SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Latka, Deli, Mikula - Piták, Baéz - V. Vukadinovič, Kenia (70. R. Hrubý), Zmrhal (86. Kodr) - Milan Škoda (79. Červenka). Trenér: Beránek.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek (75. Jakub Mareš) - Čajič, Považanec (84. Daniel Tetour), Marek Hanousek - Berger, Beauguel (64. Jan Blažek), Přikryl. Trenér: Kozel.