clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.09.2015

Na Julisku dorazí Zbrojovka Brno

Po remízovém utkání v Jihlavě se Dukla opět vrací na Julisku. V sobotu přivítá brněnskou Zbrojovku, která je po sedmi odehraných kolech na devátém místě. O bod právě před naší Duklou.

Náš sobotní soupeř je s desíti body a skóre 7:9 na zmíněném 9. místě ligové tabulky. V minulém kole si v domácím utkání připsal vítězství nad Slováckem, když se o obě branky utkání postaral útočník Jakub Řezníček. Z vítězství se radoval i trenér Brna Václav Kotal, který uvedl: “Jsme rádi, že se nám podařilo Slovácko poprvé za mého působení v Brně porazit. Začali jsme hrozně ustrašeně a nervózně. Nechali jsme dvacet minut soupeře kombinovat. Hráli jsme v rozehrávce staticky, kombinačně jsme měli jen náznaky akcí, chyběla kvalita. Postupně se naše hra zlepšila, ve druhém poločase jsme soupeře přehrávali a zaslouženě vyhráli. Takticky jsme vše splnili. Podařilo se nám dát dva góly, střelecky se chytl Řezníček.” 

Stejně jako ostatní týmy ligy i Zbrojovka v létě obměňovala soupisku. Klub opustila čtveřice Šumbera, Jugas (Zlín), Sýkora (Sparta) a Hladký (Liberec). Naopak posily lovili brněnští ve Znojmě, odkud přišel záložník Matůš Lacko, ve slovenském NK Krško, které opustil Slovinec Boštjan Frelih či v Plzni, odkud přišel na roční hostování slovenský záložník Martin Chrien. Z hostování v Českých Budějovicích se vrátil Michal Škoda. Dvougólový střelec proti Slovácku, Jakub Řezníček pak do Brna přestoupil z Mladé Boleslavi.

Naposledy se oba sobotní soupeři střetli v únoru, v prvním jarním kole minulého ročníku Synot ligy. V Brně tehdy zvítězila Dukla, když jediný gól utkání vstřelil v 65. minutě Tomáš Berger.

I díky tomuto vítězství vychází vzájemná bilance Dukly se Zbrojovkou Brno pro tým z Julisky jednoznačně kladně. Čtyřikrát si připsal vítězství, jednou se o body dělil a jen jedinkrát týmu z moravské metropole podlehl. Celkové skóre z těchto šesti zápasů je 11:7.