clanek-1
  • Články dorost

  • 15.09.2015

Mladší dorostenci zvítězili nad týmy Jablonce

Víkendové duely proti Jablonci skončili v obou případech mladšího dorostu vítězstvím. Jediným dorosteneckým týmem, který zaváhal, byla rezerva staršího dorostu, která prohrála s FA Praha.

FK JABLONEC U17 - FK DUKLA PRAHA U17 1:3 (1:1)

Branky: 15. Mentberger (Lauko, Pakeš), 53. Kott (Lauko), 67. Lauko (Kott).
FK Dukla Praha: Pakeš – Bíba (41. Hamborský), Šmalcl, Mašek, Lauko – Macháček (41. Janko), Bělíček, Mentberger (61. Štědrý) – Bažo, Kubů (50. Šolaja), Kott.

V úvodu jsme lépe drželi míč, k vážnějšímu ohrožení branky domácích jsme se však nedostali. Jablonečtí naopak z první vážnější šance vytěžili vedoucí branku. Vyrovnat se nám naštěstí podařilo poměrně brzy. Mentberger si naběhl za obranu a prostřelil brankáře. V dalším průběhu jsme měli další šance, Bažův nájezd ani hlavičky Kubů a Kotta brankami bohužel neskončily, domácí naopak hrozili ze standardních situací, které se nám však dařilo odvracet. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře, ale Bažovy šance zůstaly znovu neproměněny. Vítězný gól vstřelil Tomáš Kott po důrazném souboji s brankářem domácích před pokutovým územím a pojišťovací branku přidal v 67. minutě umístěnou střelou Tomáš Lauko.

Tomáš Kulvajt: "První poločas byl vyrovnaný, o něco vyšší počet brankových příležitostí jsme si však vytvořili my. V tom druhém jsme již získali i herní převahu, dlouho se nám však nedařilo vstřelit gól. Až s důrazem Tomáše Kotta a druhou brankou jsme se více uklidnili a po dalších šancích přidali ještě třetí gól. Zasloužená výhra po velmi slušném výkonu musí kluky těšit a pozvednout sebevědomí před třemi pražskými derby, které nás v následujících týdnech čekají."

FK JABLONEC U16 - FK DUKLA PRAHA U16 0:2 (0:2)

Branky: 7. a 35. Vácha.
FK Dukla Praha: Nosek - Rattay (40. Kadlec), Novák, Studnička - Ullman (40. Švarc), Soukup, Švihálek (40. Trávníček) - Čermák, Rogers (40. Pelc), Vácha (40. Čureja).

Richard Polák: "Hrál se oboustranně krásný kombinační fotbal, který přinášel nespočet fotbalových situací,ve kterých si hráči mohli vyzkoušet naučené dovednosti z tréninku a zároveň zjistit, které už dokáží zvládnout a naopak kde ještě mají rezervy."

FA PRAHA - FK DUKLA PRAHA "B" 8:3 (4:2)