clanek-1
  • A-tým

  • 13.09.2015

V pondělní dohrávce přivítáme Baník!

Po reprezentační přestávce se Dukla v rámci šestého kola Synot ligy střetne s aktuálně posledním týmem tabulky. Na Julisku dorazí FC Baník Ostrava. V rámci zápasového programu bude zařazeno do Síně slávy 15 bývalých hráčů a funkcionářů, rozloučíme se s Janem Vorlem a chybět nebude ani poločasová soutěž.

Baník prošel během letní pauzy dvěma velkými změnami. Opustil Bazaly a přestěhoval se do nového domácího prostředí na Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích. A odešla fotbalová ikona Milan Baroš, kterému se stala novým domovem Mladá Boleslav.


V prvních pěti kolech se Baníku příliš nedařilo a nasbíral pouze 1 bod. 

V rámci druhého pohárového kola vypadl s divizním Rýmařovem.

Bilance vzájemných utkání od návratu Dukly do první ligy mluví ve prospěch týmu z Julisky - 4 výhry, 3 remízy a 1 prohra. 

A zajímavostí je, že Dukla prohrála s Baníkem na domácím hřišti pouze jednou, a to v březnu roku 1994.

Trenér Luboš Kozel řekl o našem soupeři následující: "Baník má ve svém středu rychlé a ofenzivní hráče, kterým se bude venku, kde mají více volného prostoru, hrát lépe. Doma přeci jen častěji hrají do „plných“. My víme, kde mají své silné a slabé stránky. Máme 5 bodů, hrajeme doma, takže je naší povinností utkání zvládnout, vyhrát a posunout se v tabulce tam, kde chceme být."

Utkání začíná v pondělí 14. září od 18 hodin na stadionu Juliska. Stadion bude pro veřejnost jako vždy otevřen hodinu před utkáním. Lístky si můžete koupit online ZDE nebo v den utkání na pokladnách stadionu. 

Přijďte nás povzbudit po třítýdenní pauze proti Baníku Ostrava!

Poslední utkání soupeře

FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

Branky: 74. Mišák - 45. a 90.+1 Milan Škoda, 8. Voltr. 
Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek. 
ŽK: Kouřil - Černý, R. Hrubý, Švec, Souček. 
Diváci: 4548.

FK Baník Ostrava: Pavlenka - Mondek, Honiš, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mišák (82. Alispahič) - De Azevedo, Kukec, Engelmann (57. Šichor) - Narh. Trenér: Korytář.

SK Slavia Praha: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, Švec - Štohanzl (80. Zmrhal), Souček, R. Hrubý (75. Piták), Černý - Voltr (88. Bílek), Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Poslední vzájemné utkání

FC Baník Ostrava - FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 2. Kukec - 80. Jakub Mareš. 
Rozhodčí: Ardeleánu - Dobrovolný, Pochylý. 
ŽK: Považanec, Beauguel (oba Dukla). 
Diváci: 10 340.

FC Baník Ostrava: Pavlenka - Vengřinek (46. Štěpán), Frydrych, Kouřil, Helešic - Kukec, Mensah, Foltyn (62. Mišák) - Narh, Baroš (83. Šašinka), Holzer. Trenér: Frňka.

FK Dukla Praha: Chudý - Kluk (87. Juroška), Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Považanec (68. Tetour), Čajič, Marek Hanousek - Berger, Beauguel, Přikryl (68. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.