clanek-1
  • Články žáci

  • 09.09.2015

Výsledky žákovských kategorií z víkendu 5. - 6. září 2015

Z 5. kola České ligy žáků (skupiny B) vyšli ti starší s dvěma prohrami nad týmem Meteoru. Ovšem o prohře mladší U14 rozhodl až penaltový rozstřel. Mladší žáci jednoznačně zvítězili nad týmy Karlových Varů. Soutěž zahájily i rezervy našich žáků. Starší porazili Vršovice, mladší zas Fotbalovou akademii Praha.

5. kolo České ligy žáků U15 (skupina B), 5. 9. 2015, 15:15, Štěpničná 

FK Meteor Praha VIII – FK Dukla Praha 5:4 (3:2)

Branky: Hodek (Neruda), Dostál (Kozel, Podzimek), Neruda (Hodek), Dostál pen. (Kozel).
FK Dukla Praha: Přibyl - Peake (45. Petrouš), Bican, Březina, Verbík - Kozel, Urban (45. Mentberger), Dostál - Podzimek (45. Novák), Neruda, Hodek.

Tomáš Večeřa: „Po několika velmi slušných výkonech jsme herně utkání nezvládli. Nedařilo se nám plnit základní úkoly na hřišti. Přizpůsobili jsme se jednoduché a důrazné hře domácích, která nám neseděla. Prohrávali jsme většinu soubojů i v obou vápnech, což rozhodlo o konečném stavu skóre. Pokud jsme míč dali na zem a svým postavením si roztáhli hru, podařilo se nám soupeře přehrát i si vytvořit šance. Nejvíce nebezpeční jsme byli po rychlých přímočarých akcích, ze kterých jsme vsítili tři branky. Gratulujeme domácím k zaslouženému vítězství.“

5. kolo České ligy žáků U14 (skupina B), 5. 9. 2015, 17:00, Štěpničná 

FK Meteor Praha VIII – FK Dukla Praha 4:3

Branky: Novotný J., Šebrle, Kozojed.
FK Dukla Praha: Bičiště, Šátek, Kleček, Noll, Peřina, Ladislav, Spáčil, Novotný J., Kozojed, Veleba, Šebrle, Kočí, A. Novotný, Hypius.

Pavel Sedláček: „V dalším kole žákovské ligy zavítala naše čtrnáctka na hřiště Meteoru na Štěpničné. Hrálo se zajímavé utkání, které mělo náboj, branky a dramatické okamžiky před oběma brankami. Oba týmy dokázaly třikrát skórovat a v následném penaltovém rozstřelu byli nakonec šťastnější domácí. Za předvedený výkon zaslouží naši kluci pochvalu, ale je potřeba vyzdvihnout i výkon meteorských, kteří předvedli velmi disciplinovanou a bojovnou hru. Těšíme se na další ligový test, který nás čeká s týmem Chrudimi.“

1. kolo Krajského přeboru SŽ - Praha, 6. 9. 2015, 13:00

FK Dukla Praha – SK Union Vršovice 4:0 (2:0)

Branky: 5. (vlastní), 26. Vožický (Ciolek), 61. Jarovský (Greguš), 64. Jarovský (Matoušek).
FK Dukla Praha: Šerák - Pospíšil, Linhart, Jarovský, Matoušek - Ciolek, Greguš, Beran - Ježek, Štefan, Janků. Střídající: Houška, Mlejnek, Vožický, Kubijes.

Erik Čala: „Zápas se nám výsledkově povedl, ale co se týče herních činností, to již tak pozitivní nebylo. Kluci ukázali, že svou kvalitu mají, ovšem hodně základních činností (přihrávky, krytí míče, komunikace) nebylo na očekávané úrovni. Často jsme míč vozili dlouho na kopačkách, a když jsme se již odhodlali míč přihrát, naše přihrávky často nenacházely adresáta. Na obou stranách si družstva vytvořila několik zajímavých šancí. Klukům se povedlo ze 7 větších šancí vstřelit 4 góly, což je určitě pozitivní. Hlavně pro mladší kluky byl zápas těžký, protože soupeř měl fyzickou převahu a hrál na hranici pravidel. Výsledkem bylo, že nám dva hráči ani nedohráli. Na druhou stranu je to kontaktní sport a s podobným scénářem se musí počítat. Děkuji soupeři za dobrý zápas, který jistě všechny hráče dostatečně prověřil.“

5. kolo České ligy žáků U13, 5. 9. 2015, 10:15, Ruzyně, P6 

FK Dukla Praha – 1. FC Karlovy Vary 22:2 (7:2)

Branky: Štepán 3x, Teplý 3x, Villaseca 2x, Korseko 2x,Fišer 2x, Mareš, Zíka, Hořt, Málek, Komárek, Peake, Tomek, Krenciv, Loffler.
FK Dukla Praha: Spilka, Ulman - Bárta, Mareš, Novotný, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Hořt, Málek, Komárek, Teplý, Peake, Krenciv, Korseko, Tomek, Fojt, Loffler, Dragošek, Villasseca, Fišer.

Tomáš Konder: „První domácí mistrovské utkání jsme odehráli na trávě v Ruzyni proti klukům z Karlových Varů. Začátek utkání, byl zejména u jedné poloviny týmu přesným opakem toho, co jsme si řekli, že chceme hrát! Nasazení bylo nedostačující, v kombinaci jsme byli často zbrklí a nepřesní, chyběl pohyb bez míče a řešení finální fáze nebylo vůbec dobré. Soupeř toho samozřejmě využil a ujal se vedení. Poločas skončil na jednom hřišti zaslouženou remízou 2:2. Druhé dějství už bylo jednoznačně v režii našich kluků a soupeře začali silně přehrávat. Dařila se i kombinace a přítomní diváci mohli vidět několik hezkých branek. Neustále se potýkáme s nedostatečnou koncentrací a u některých kluků i podcenění soupeře, což následně i dnes vedlo k nepřesvědčivému týmovému výkonu v prvním poločase.“

5. kolo České ligy žáků U12, 5. 9. 2015, 12:00, Ruzyně, P6 

FK Dukla Praha – 1. FC Karlovy Vary 32:4 (13:2)

Branky: Bačinský 2x, Břeh 2x, Kratochvíl 2x, Špatenka 3x, Cízner 3x, Drahovzal 2x, Hauser, Hubl 3x, Hunal, Chlupáč 3x, Mentberger 3x, Novotný 4x, Procházka 2x, Slapnička.
FK Dukla Praha: Sádlo, Chloupek – Hunal, Laštůvka, Břeh, Hubl, Bačinský, Hauser, Procházka, Juklíček, Drahovzal, Špatenka, Mentberger, Kratochvíl, Novotný, Cízner, Slapnička, Chlupáč.

Jaroslav Žipaj: „V utkání s Vary jsme měli hru povětšinou pod kontrolou a některé akce s brankovým vyústěním byly skutečně velmi povedené. V zakončování našich útočných akcí jsme byli poměrně dost efektivní, což nás samozřejmě potěšilo a oproti předchozímu utkání jsme se pokoušeli zakončovat i ze středních vzdáleností (především ve 2. poločase). Zapracovat ale rozhodně musíme na výraznějším a především klidnějším celoplošném herním projevu celého týmu, a na rozhodnější a kvalitnější rozehrávce ve všech detailech. Každopádně si kluci zaslouží pochvalu za přístup, schopnost pozitivně vnést do hry naše zpětné informace i za předvedenou hru.“

1. kolo I. třída MŽ (skupina B), 5. 9. 2015, 13:45, Ruzyně, P6

FK Dukla Praha - FA Praha 20:0 (10:0)

Branky: Loffler, Juklíček, Jakoubek 7x, Villaseca 2x, Chlupáč 2x, Chloupek 2x, Fišer 4x, Bárta.
FK Dukla Praha: Juklíček, Loffler, Jakoubek, Villaseca, Chlupáč, Chloupek, Fišer, Bárta, Petřina, Peak.