clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 09.09.2015

Dívčí týmy přípravek zahájily sezonu

V sobotu v ranních hodinách se scházela naše nejmladší děvčata na Julisce, kde každou kategorii čekal první mistrovský zápas. Mladší baletky nastoupily proti dívkám ze Sparty, hráčky z WU11 čekal soupeř z Modřan. Po bojovných výkonech obě družstva prohrála a to v poměru 2:12, resp. 0:12, přesto hráčky ani trenéři nešetřili úsměvy. Radost z gólů, z povedených kliček a z pěkných přihrávek byla vidět na všech a zejména spokojenost hráček po zápase rozjela velmi skvěle tuto sezonu.

Starší přípravka WU11

Hráčky starší přípravky měly před sebou těžký úkol. Poprvé nastupovaly v pěti do pole a na větším hřišti. I pro tyto důvody se trenéři rozhodli jim připravit vše tak, aby si zápas maximálně užily. Jmenovky, dresy a další věci mohla každá z holek najít při příchodu do kabin na svém místě. Po převlečení přišlo pár taktických pokynů, přečtení týmového pokřiku a mohlo se jít na to!

K týmu se připojily také nové posily, které poprvé navlékly dres Dukly a mohly si zahrát po boku dívek. V brance nastoupila Linda Synovcová, jejíž výkon byl perfektní a nebýt jejích zákroků, prohrát mohly naše hráčky větším rozdílem. Ačkoliv kluci byli větší, žluté baletky se s nimi nemazaly a bojovaly až do úplného konce. I přesto, že jsme nevstřelili branku, ukázali jsme klukům, že i holky jim dokáží udělat kličku a musí se s nimi počítat. Potlesk tak patří všem hráčkám. Bylo na nich vidět nadšení a chuť do fotbalu, což je pro nás velmi důležité, je to ta správná odměna, která nám dodává zápal do další práce. Děkujeme hráčkám za reprezentaci a rodičům za podporu.

FK Dukla Praha – SK Modřany 0:12

Sestava Dukly: Synovcová – Černá L., Černá E., Štědrá, Výrutová, Köhlerová, Kupková, Zimová, Rothbauerová, Kanzelsbergerová, Šilhavá

Jakub Kowolowski, trenér: „Člověk, pokud se podívá na výsledek a společně s tím uslyší, že to byl povedený výkon, tak si asi musí klepat na čelo. Ovšem ono tomu tak opravdu je. Holky jdou nahoru, na hřišti nechají maximum a to se mi na tom velmi líbí. Cílem utkání bylo, aby si každá hráčka odnesla z utkání něco pozitivního, ať už povedenou kličku, střelu, přihrávku nebo i zákrok, a to si myslím, že se nám povedlo. Nevěděl jsem, co čekat od soupeře, a tak do byla pro nás velká neznámá, přesto zápas je pro mě milým překvapením. Jediné, na čem je potřeba stále pracovat, je spolupráce s nově přidaným pátým hráčem – záložníkem. Hrajeme tak krátce, je tedy jasné, že to hned nebude fungovat, přesto mi v zápase tato pozice přišla velmi nevyužitá. Ale ve hře a i na samotných holkách je vidět pokrok a já jsem na ně moc pyšný.“

Mladší přípravka WU9:

Dnes se naše nejmladší fotbalistky utkaly s dívkami ze Sparty. V týmu Dukly, na rozdíl od soupeře, byly také zastoupeny dívky mladších ročníků a byla to právě Hanička (2008), která se v zápase prosadila jako první krásnou trefou ze vzduchu. Zdálo se, že věkový rozdíl nebude hrát roli a že baletky do zápasu vstoupily nejlépe jak jen mohly. Bohužel, soupeř se hodně rychle rozkoukal a začal dávat góly. V první čtvrtině jsme inkasovali celkem 3 krát a tak první čtvrtina skončila 1:3. Tým podržela hlavně Viki super výkonem v bráně a obranná dvojice Adélka s Isabelkou. V dalších dvou částech jsme více zapojili mladší dívky a museli jsme nechat odpočinout silně unavené obránce. Soupeř tak získal obrovskou převahu, jak herní, tak výsledkovou. Do poslední části jsme vstupovali se skóre 1:17 a tak jsme znovu postavili úvodní sestavu. Viki se vrátila do brány a holky dostaly jediný úkol. Dát gól. Obrovské nasazení baletek vedlo k velkému tlaku a celé řadě šancí a tak se nakonec podařilo Nikolce dát náš druhý gól. Jako tým jsme udělali řadu chyb, ale pokud bych měl hodnotit individuální výkony, tak bych jen chválil. Gratuluji střelkyním, děkuji zejména obráncům a brankařce a velmi chválím Emičku (2010), která proti o tři roky starším holkám obstála na jedničku.