clanek-1
  • Články žáci

  • 02.09.2015

Výsledky žákovských kategorií z víkendu 29. - 30. 8.2015

Víkendové zápasy žákovských kategorií přinesly tři výhry a jednu prohru, ale body braly všechny kategorie. Starší žáci U15 totiž remizovali s Admirou 0:0, ale prohráli závěrečný penaltový rozstřel, a tak zůstal na domácím hřišti bod.

4.kolo: České ligy žáků U15 (skupina B), 29.8.2015, 10:15, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Admira Praha 0:1 (0:0) pn

FK Dukla Praha: Šerák - Peake, Vožický (35. Bican), Březina, Ludvíček - Havlíček (35. Kozel), Urban (49. Mentberger), Dostál - Janků, Jarovský, Novák.

Tomáš Večeřa: "Utkání jsme po herní stránce zvládli velmi dobře. Po dlouhé době jsme v utkání neinkasovali, což je velmi pozitivní. Soupeř se individuálně nebo po chybě v rozehrávce dostal do několika příležitosti, které stejně jako my nevyužil. Po pěkných kombinacích se do šancí dostali Dosty a Urby, kteří si výborně připravili míč na vzdálenější nohu, bohužel šikovnost a přesnost střely postrádaly. Ve druhém poločase jsme ještě zvýšili držení míče, paradoxně jsme si 100% šancí vytvořili méně. Ke konci jsme více přidržovali míč a chtěli to proti vyspělejším klukům urvat individuálně. Vytvořili jsme si poměrně dost zajímavých předfinálních situací. Jejich úspěšné realizaci bránila naše aktuální technika a výběr řešení. V několika situacích předvídavost při centrech a vyražených střelách. Bylo vidět, že jsme utkání chtěli vyhrát a za to si kluci zaslouží pochvalu. Soupeři gratulujeme k vítězství na penalty."

4.kolo: České ligy žáků U14 (skupina B), 29.8.2015, 12:15, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Admira Praha 5:3 (5:2)

Branky: Kozojed 2x, Noll, Novotný J., Šebrle.
FK Dukla Praha: Bičiště, Hypius, Kočí (35. Štefan), Novotný J., Mejdr (35. Kleček), Houška (35. Ladislav), Noll, Spáčil, Šebrle, Kozojed, Veleba.

Pavel Sedláček: "Ve 4. kole žákovské ligy jsme na stadionu v Ruzyni přivítali tým Admiry Praha. Do utkání vstoupili hosté velice aktivně a po dvou rohových kopech vedli již v 7. minutě 2:0. My jsme u těchto situací nebyli dostatečně zodpovědní při osobním bránění a chyběla i komunikace. Poté jsme však převzali otěže utkání do vlastních rukou a v podstatě po celou dobu hry, zejména tedy v prvním poločase, měli výraznou převahu na míči. Kluci hráli s chutí a vytvořili si spoustu brankových příležitostí, ze kterých dokázali pětkrát rozvlnit síť. Za poctivý a velmi aktivní výkon zaslouží všichni pochvalu. Děkujeme také klukům z Admiry za velmi pěkný výkon a všem fanouškům z řad rodičů, kteří v Ruzyni tradičně vytvořili velmi pěknou diváckou kulisu. Další utkání hrajeme v sobotu 5. září s Meteorem."

4.kolo: Česká liga žáků U13, 30.8.2015, 13:30, Štěpničná, Praha 8

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha 6:18 (2:13)

FK Dukla Praha: Spilka, Ulman - Bárta, Mareš, Novotný, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Hořt, Málek, Komárek, Teplý, Peake, Krenciv, Korseko, Tomek, Fojt, Loffler, Dragošek.

Patrik Zeidler: "Úvodní mistrovské utkání na travnaté ploše nedalekého Meteoru jsme odehráli za velkého vedra krátce po poledni. Kluky jsme nabádali hlavně ke zodpovědnému přístupu a nepodcenění soupeře. Bohužel tento úkol dokázala splnit pouze jedna naše sestava - ta sršela pohybem, nápaditými kombinacemi, aktivitou a chutí, přičemž své "miniutkání" zvládla v celkovém poměru 11:0. O výkonu druhé sestavy napověděl již úvod utkání, kdy díky hrubým chybám dovolila domácím vstřelit 2 branky. Zbývající průběh první půle dokázali kluci zvrátit na svou stranu, ale ve druhém poločase přišel totální kolaps, individuální i kolektivní chyby se začaly kupit a nezájem některých hráčů o hru byl až zarážející. S chutí hrající domácí nám vstřelili 4 branky a zaslouženě toto "miniutkání" vyhráli. Výkon této naší poloviny si v týdnu důkladně rozebereme, aby se takovýto přístup již vícekrát neopakoval.

4.kolo: Česká liga žáků U12, 30.8.2015, 15:15, Štěpničná, Praha 8

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha 3:16 (3:6)

Branky: Slapnička 5x, Kratochvíl 2x, Špatenka, Novotný, Hunal 2x, Drahovzal, Bačinský, Mentberger 2x, Hauser.
FK Dukla Praha: Petřina, Sádlo, Chloupek – Hunal, Laštůvka, Břeh, Hubl, Bačinský, Hauser, Procházka, Drahovzal, Škoch, Tomeček D., Ungerman, Špatenka, Mentberger, Kratochvíl, Novotný, Pavlovský, Cízner, Tomeček M., Slapnička.

Jaroslav Žipaj: "Po většinu prvního poločasu v utkání s Meteorem nám chyběl dobrý pohyb a nabídka bez míče. Na míči jsme sice byli silnější než soupeř, v kombinaci jsme ale byli často zbrklí a nepřesní. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb bez míče, zklidnili se a více roztáhli hru. Především na jedné straně hřiště jsme předvedli skvělé akce často zakončené brankou. I na druhé straně jsme se poměrně často dostávali do útočné 1/3, bohužel v dohrávání našich akcí jsme nebyli dostatečně efektivní a často jsme volili složitější řešení."