clanek-1
  • Články dorost

  • 28.04.2015

Mladší dorostenci proti Spartě nebodovali

Pražské derby mezi mladšími dorostenci skončilo v obou případech lépe pro soupeře z Letné. Kategorie U17 prohrála 1:4, kategorie U16 1:2. Další utkání čeká oba týmy v neděli 3. května v pražském Edenu proti Slavii.

Česká liga dorostu U17, So 25. dubna 2015, Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha – AC Sparta Praha 1:4 (1:3)

Branka: Greš.
Sestava: Šťovíček - Douděra, Barták, Šimek, Garček - Vráblík (52. Masopust), Král (65. Ulan), Vlček - Bagou, Greš, Burget (57.  Koubek).

Jan Skoupil: „Na utkání se Spartou jsme se všichni těšili a celý týden poctivě připravovali. Bohužel jsme celé utkání odehráli velmi bojácně, bez snahy se prosadit vlastní hrou. Až příliš jsme se přizpůsobili hře favorita, ale tento způsob hry nám není vlastní, zkrátka ho neumíme. Soupeř nám první dvě branky po situacích, na které jsme se v týdnu připravovali, ale přesto jsme je nezvládli. Další dvě byly po individuálních chybách. Vlastních gólových šancí jsme si vytvořili minimum a v mezihře jsme byli nepřesní. Utkání bylo celkově průměrné, nehrálo se v nijak vysokém tempu. Chyběla nám odvaha chtít se prosadit vlastní hrou, vlastním nasazením a nebojácností. V neděli hrajeme na Slavii, kde věřím, že se projevíme jako odvážný a fotbalový tým.“

Prohlédnout fotogalerii


Česká liga dorostu U16, So 25. dubna 2015, Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)

Branky: 8. Bažo (Lauko, Šolaja).
Sestava: Pakeš – Hamborský, Šmalcl (60. Bell), Mašek, Lauko – Kott, Bělíček, Štědrý (46. Palivec) – Bažo (60. Lukeš), Janko, Šolaja (50. Kubů).
 

Již v osmé minutě nás poslal do vedení Bažo přesnou hlavičkou po centru Lauka. Spartě se podařilo vyrovnat po obdobné situaci chvilku před poločasem. V 55. minutě šla Sparta do vedení, když se v souboji 1:1 prosadil jeden ze sparťanských útočníků. Kombinační hrou jsme se snažili zápas zvrátit, Sparta naopak vyrážela do nebezpečných brejků. Branka už však nepadla ani na jedné straně.
 
Tomáš Kulvajt: „Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání. Za stavu 1:0 měl Bažo ještě druhou velkou šanci na zvýšení náskoku, bohužel však zblízka minul. O vedení jsme přišli nepokrytím útočníka při centru ze strany, což je škoda. Sparta byla druhý poločas důraznější a díky tomu šla do vedení a i přes naši snahu nás již do vážnější šance nepustila. Vyrovnat se nám tak i přes velkou snahu nepodařilo.“

Prohlédnout fotogalerii