clanek-1
  • Články mládež

  • 21.04.2015

Patroni týmů! Spojení mezi mládeží a hráči A mužstva.

Něco nového? Vůbec ne, hráči A týmu se po malých krůčcích zapojují do tréninků mladších kategorií pravidelně. A protože se tato "netradiční" setkání na tréninkových hřištích oběma stranám zalíbila, budou pokračovat v rámci nového projektu PATRONI TÝMŮ.

Projekt PATRONI TÝMŮ, chce vyzdvihnout spojení mezi mládeží a hráči A mužstva. 


Hráči A mužstva si tak prohlédnou celou koncepci a filosofii klubu z druhé strany a trochu utečou od všedního stereotypu. Mladí hráči můžou získat větší motivaci do tréninku a zároveň se blíže seznámí s profesionálními hráči. 

Jeden z tréninků s mládeží měl možnost zažít v minulém roce Matěj Hanousek, reprezentant do 21 let a levý bek FK Dukly Praha. "Byl jsem rád, že klukům mohu takovou maličkostí udělat radost, víc jsem si přát nemohl. Kluci se ptali na to, co je zajímalo, ukazovali mi, co už umí, a abych řekl pravdu, nečekal jsem, že někteří hráči budou fotbalově tak daleko. Já jsem nic takového jako mladý hráč nezažil, ale mám štěstí, že to mohu zažít teď z druhé strany."

"Tímto projektem dojde k většímu propojení mládežnické základny s A mužstvem a byli bychom rádi, kdyby se na domácích mistrovských utkáních A mužstva postupně objevovalo více našich hráčů s celými rodinami," uvedl k projektu Petr Studénka, marketingový ředitel klubu.

Celý projekt je připraven pro žákovské a přípravkové kategorie a brankářskou školu. Ke každému týmu budou přiřazeni tři hráči A mužstva.

U15: Juroška, Štetina, Děrgačev
U14: Beauguel, Vorel, Tetour Daniel
U13: Gedeon, Polom, Považanec
U12: Berger, Jeřábek, Karavajev
U11: Čajič, Néstor, Mareš
U10: Hanousek Matěj, Kluk, Přikryl T.
U9: Blažek, Malý, Preisler
U8: Manzia, Hanousek Marek, Kovaľ
Brankářská škola: Chudý, Rada, Tetour David

Začínáme příští týden!