clanek-1
  • Články žáci

  • 10.03.2015

Starší žáci v prvním jarním kole proti Spartě

K prvnímu mistrovskému utkání zavítali starší žáci do tréninkového centra Sparty na Strahov. Další utkání je čeká v sobotu s Českými Budějovicemi.

AC Sparta Praha U15 - FK Dukla Praha U15 3:2 (2:1)

Branky: 34. Donát, 55. Soukup.
Sestava: Nosek, Ferreira, Pelc, Novák, Studnička, Soukup, Švihálek, Drozd (35. Rattay, 55. Tvrdík), Donát (35. Popovič), Štěpánek (45. Jůza), Rogers (60. Alimgadžijev).

Pavel Sedláček: „K prvnímu mistrovskému utkání jsme zavítali do tréninkového centra Sparty na Strahov. Utkání jsme začali velmi dobře a prvních 15 minut jsme měli více ze hry. Pak jsme bohužel po chybě inkasovali po rohovém kopu a prakticky ihned z rozehrávky jsme po dalších individuálních chybách obdrželi druhou branku. Poté nás Sparťani zatlačili a my jsme se nemohli dostat do hry. Vzpruhou pro nás byl závěr poločasu, kdy se dokázal prosadit Vojta Donát. Do druhé půle jsme šli odhodlaní jít za vítězstvím, bohužel jsme krátce po zahájení hry po chybě v komunikaci opět inkasovali. Poté se hrál z obou stran pěkný kombinační fotbal a hra se přelévala na obě strany. Nám se podařilo snížit v 55. minutě, kdy se krásnou ranou z dálky prosadil Ondra Soukup. Chtěli jsme vyrovnat a tlačili se dopředu. To už se nám ale do konce utkání nepodařilo. Celkově je potřeba kluky pochválit za kvalitní výkon proti velmi silnému soupeři. Takové utkání nám přináší neocenitelné zkušenosti a vidíme, že jakákoliv chyba může rozhodnout o výsledku utkání. Je moc dobře, že jsme se také dokázali prosadit i gólově a vstřelili dvě branky. Děkujeme také divákům z řad rodičů, kteří vytvořili moc příjemnou fotbalovou atmosféru. Další utkání hrajeme v sobotu v 10 hodin na Julisce proti týmu Českých Budějovic.“

AC Sparta Praha U13 - FK Dukla Praha U14 2:1 (1:0)

Branka: Stanislav.
Sestava: Šerák - Janda, Novichikhin, Vožický, Dvořák - Mentberger (47. Šátek), Kozel, Stanislav - Janků, Linhart (47. Novotný), Žůrek (47. Mejdr).

Tomáš Večeřa: „Do utkání jsme vstoupili lépe a zatlačili jsme domácí k jejich vápnu. Sparta se postupně osmělovala a z jednoho brejku se dostala do situace 1v1 v našem vápně, kterou rozhodčí odpískal jako nedovolenou. Našim útočným hráčům se nedařilo častěji podržet míč a ani vyhrávat osobní souboje. Postupně domácí přebírali větší iniciativu na své kopačky. Paradoxně až za tohoto rozpoložení sil na hřišti se nám podařilo skórovat a vyrovnat nádhernou střelou zpoza vápna na 1:1.
V celkovém součtu Sparta působila nebezpečněji a tak ji gratulujeme k zaslouženému bodu navíc po penaltovém rozstřelu.“