clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.03.2015

Dukla míří na Spartu!

Čeká nás venkovní zápas, který je zároveň nejblíže našemu domácímu stadionu. V neděli zajíždíme do Generali Areny, kde změříme síly s našim letenským rivalem - pražskou Spartou. Derby je na programu v neděli od 18:45.

Sparta je po 18 odehraných kolech na druhém místě tabulky SYNOT ligy. Na svém kontě má 41 bodů za 13 výher, 2 remízy a 3 prohry. Skóre letenských je 31:9 a jejich obrana je tudíž suverénně nejlepší v lize. Mužstvo trenéra Vítězslava Lavičky se ale zatím dívá s tříbodovou ztrátou na záda Viktorii Plzeň, která nejvyšší soutěž vede.


V posledním zápase, ve kterém Sparta nastoupila proti velkému rivalovi - Baníku Ostrava, si letenští body se Slezským celkem rozdělili. Vítězslav Lavička hodnotil utkání pro oficiální web SYNOT ligy následovně: "Zápas byl o šancích. Jak my, tak Baník jsme si je vytvořili, ale v celkovém součtu jich bylo více na naší straně. Pro nás to je samozřejmě ztráta, důležitost zápasu byla vysoká a chtěli jsem získat tři body. Nakonec byla důležitým momentem pro celkový výsledek penalta, kterou dnes David Lafata bohužel neproměnil, ale přesto má nadále naši plnou důvěru. V minulosti nám vyhrál spoustu jiných zápasů. Baník nás nepřekvapil, proti nám se vždy dokáže vypnout k heroickému výkonu."

Během zimní přestávky se tradičně ve Spartě odehrálo několik hráčských změn.
Odešli: Josef Hušbauer (hostování v Cagliari), Simon Deli (Slavia), Roman Bednář (hostování v Příbrami), Tomáš Přikryl (hostování v Dukle), Kamil Vacek (hostování v Mladé Boleslavi), Michal Breznaník (hostování v Liberci).
Přišli: Jakub Řezníček (hostování z Příbrami), Václav Kadlec (hostování z Eintrachtu Frankfurt), Ivan Schranz (hostování z Trnavy), Juraj Chvátal (hostování ze Senice), Miroslav Miller (hostování z Mladé Boleslavi), Herolind Shala (Odds BK/Norsko), Fafá Picault (Fort Lauderdale Strikers).

Dukla má ve svém kádru dva sparťanské hráče v rámci hostování - Tomáš Přikryl ani Roman Polom ale nebudou moci k derby nastoupit. 

A co říká o utkání trenér Luboš Kozel? "Pro nás je utkání se Spartou nebo s Plzní vždy svátek a já doufám, že se hráči na utkání těší. Splnili jsme co jsme si před jarem vytyčili, podařilo se nám získat v předešlých dvou kolech všechny body, takže o to víc uvolněněji můžeme jít do utkání se Spartou. Na druhou stranu až tak uvolněné to být nemůže, protože to je Sparta, a jestliže chceme pomýšlet na úspěch, musíme hrát s maximální koncentrací a zodpovědností a navíc přidat i kvalitu směrem do ofenzivy. Pokusíme se získat nějaké body."

V posledním vzájemném utkání se radovala naše Dukla, když o vítězství 1:0 rozhodl Tomáš Berger. Jak dopadne další vzájemné měření sil? Zápas začíná v neděli v 18:45 a bude přenášen televizí ČT Sport. Malé pražské derby bude řídit rozhodčí Michal Paták s asistenty Jiřím Jiříkem a Ondřejem Pelikánem.

Přijďte DUKLU podpořit na letenský stadion!

Poslední vzájemné utkání:

FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 22. Berger. Rozhodčí: L. Kovařík - Moláček, Kotík. ŽK: Vácha, Vacek, Dočkal (všichni Sparta). Diváci: 6348.
FK Dukla Praha: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon, Marek Hanousek, Považanec (67. Čajič) - Berger (89. Beauguel), Krmenčík, Jakub Mareš (81. Hlinka).
AC Sparta Praha: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Vácha (58. Lafata) - Přikryl (21. Konaté), Vacek, Matějovský, Breznaník (64. Dočkal) - Bednář.


Poslední utkání soupeře:

FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 65. Baroš - 39. Kadlec. Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Pospíšil.  ŽK: Sukup, Narh, Kouřil - Matějovský, Brabec. Diváci: 7 438.
FC Baník Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič (46. Sukup) - Kukec, Foltýn, Šichor (72. Mišák) - De Azevedo, Baroš (87. Narh), Holzer.
AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Dočkal (74. Řezníček), Kadlec, L. Krejčí - Lafata.