clanek-1
  • Klub

  • 12.02.2015

Günter Bittengel odpovídal na otázky fanoušků

Přečtěte si jak odpovídal sportovní ředitel klubu Günter Bittengel na otázky, které jste mu položili Vy, naši fanoušci.

Dobrý den, nejsem trenér ani fotbalový znalec, ale sleduji u Vás na Dukle hlavně mládež a dorost /hřiště Schulhoffova ul./ a těší mě vzestup těchto týmů, je viditelný, gratulace. Jen nějak nechápu, proč si necháte utéct spoustu dobrých hráčů do budoucnosti, namátkou třeba Kaník nebo Doležal z U17, mám pocit, že mají dobrý výhled, když budou pracovat? Děkuji.

Odpověď:
Dobrý den. Někteří hráči jsou v našich týmech pouze na hostování. To je například případ Jirky Doležala, o kterého jsme dva roky usilovali na přestup. Hráč se nakonec rozhodl využít nabídku Sparty Praha. Marek Kaník nás požádal o možnost hostování ve Slávii Praha a v současné době je již zpět v našem klubu. Jedna ze základních myšlenek filozofie výchovy mládeže v Dukle Praha je ta, že hráč chce být a je rád součástí našeho klubu.

Uvažuje se o tom, že by hráči byli pojmenováni na dresech? Nám divákům by to ulehčilo orientaci a hráčům dodalo jméno na důležitosti a určitě by se zvýšila aktivita. Dospěli k tomu v jiných klubech a je zajímavé, že i s reklamou se jim tam jména vejdou.

Odpověď:
Zcela přirozeně jsme o jmenovkách na dresech uvažovali, ale nakonec jsme se rozhodli je zatím nepoužívat. Důvod je jednoduchý a praktický. Dresy A mužstva jsou po sezóně posouvány do juniorského týmu a U19 dorostu, což by se jmenovkami nebylo možné.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak to bude s údajným tréninkovým centrem? Děkuji.

Odpověď:
Dobrý den. Projekt centra je vypracován a lokalita pro jeho výstavbu je vytipována. Probíhají poslední úřední jednání. Pokud vše zdárně dopadne, tak by se mohlo již tento rok začít budovat.

Zdravím p. Bittengel, to budeme vychovávat hráče pro CSKA Moskva, Spartu Praha nebo Viktorii Plzeň? Jinak si nedovedu, nejen já…, vysvětlit, že hráči, kteří hostují v naší Dukle z těchto klubů, dostávají přednost před našimi odchovanci nebo kmenovými hráči...to pak máme BÝT STÁLE HRDÍ NA SVŮJ KLUB? To není nic proti hráčům z těchto klubů, co u nás hostují. 

Odpověď:
Dobrý den. Jednou z hlavních částí filozofie klubu je uplatnění vlastních odchovanců v prvním týmu. K tomu je potřeba mít dobře vystavěnou mládežnickou akademii s patřičnou kvalitou. Jsme na dobré cestě a myslím si, že se na tomto úseku odvedl obrovský kus práce. Nicméně náročnost nejvyšší domácí soutěže a udržení si konkurenceschopnosti v ní nás zatím nutí cíleně doplňovat tým o hráče z jiných klubů i za cenu hostování. Hráči jako Matěj Hanousek, Michal Jeřábek, Jan Juroška určitě nezůstanou těmi posledními a brzy se k nim přidají další odchovanci z naší mládežnické akademie.

Zdar.  Chodíte k Carvanovi na jídlo? Co Ti tam nejvíc chutná? 

Odpověď:
Jasně, že chodíme. Míla nejlepší kuchař na světě. Vždy si vyberu a chutná zde všechno, pochutnám si na smaženém sýru, pečeném pstruhu, nadívaném kuřeti, výborném vařeném zelí a super polévkách.

Dobrý den, chci se zeptat, co udělat proto, abych mohl dělat pořadatelskou službu? 

Odpověď:
Dobrý den, poslat žádost na email : fotbal@fkdukla.cz

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se nechystají nějaké nové úpravy Julisky a vůbec jaká je současná spolupráce s armádou při provozování tohoto stadionu. Přeji Vám a Dukle v tomto roce mnoho úspěchu! 

Odpověď:
Dobrý den. Za posledních pět let se náš klub výrazně podílel na modernizaci stadionu (rekonstrukce hlavní tribuny a hřiště), což stálo nemalé úsilí při získávání potřebných financí. Dalším naším cílem je zlepšení zázemí pro návštěvníky našich utkání (občerstvení a toalety). Spolupráce s ASC je na velmi dobré přátelské úrovni a myslím si, že fotbal se na pevno začlenil do početné sportovní dukelské rodiny působící na Julisce.

Dobrý den, pane Bittengel, probleskla zpráva o novém investorovi Dukly. Mohl byste poskytnout nějaké bližší informace? Děkuji předem a přeji Vám úspěšný rok 2015. 

Odpověď:
Velice rád bych Vás informoval, ale je to v kompetenci nejvyššího vedení klubu. Mohu pouze potvrdit, že se majitelé Dukly snaží získat významného finančního partnera do našeho klubu a do konce jarní části Synot ligy by měl být znám výsledek této snahy. Děkuji vám za otázky a všem věrným fanouškům našeho klubu přeji spokojený rok 2015.

Dobrý den, pane Bittengel, jak se připravuje Dukla na jarní odvety, jaké plánujete posílení mužstva a odkud budete hráče testovat a zda mezi nimi budou hráči z Afriky? Určitě budete hledat koncového gólového hráče? Jinak se zdá, že si nové mužstvo sedá. Na závěr Vám a celé Dukle přeju v novém roce vše nejlepší a krásná vítězství naší Dukly s pozdravem fanoušek Roman Volf 

Odpověď:
Dobrý den, příprava proběhla obdobně jako loni. Leden v Praze s účastí na turnaji Zimní Tipsport liga a přípravná utkání s mužstvy první slovenské ligy, únor herní soustředění na Kypru. Posílení mužstva směřovalo cíleně na doplnění útočníků. Proto do mužstva přichází z Letné na hostování Tomáš Přikryl a jednání probíhají ohledně hostování Jana Blažka. Hrotového útočníka máme v podobě Davida Beauguela s možností alternace Michaela Krmenčíka na tomto postu. Testování hráčů z Afriky je v zimních měsících velice složité a nebylo sportovním vedením klubu plánováno. Věřím, že mužstvo bude po zimní přestávce konsolidované a dobře připravené na jarní část Synot ligy. Přeji Vám úspěšný rok 2015 a mnoho radosti s týmy Dukly Praha.