clanek-1
  • Články dorost

  • 03.11.2014

Mladší dorost poměřil síly s Libercem

Naše ročníky mladšího dorostu U17 a U16 hostili týmy Liberce. Starší sedmnáctka podlehla 0:4 a mladší šestnáctka prohrála po penaltovém rozstřelu 2:3.

FK Dukla Praha U17 - FC Slovan Liberec U17 0:4 (0:3)

FK Dukla Praha: Czehowsky - Douděra (60. Jardeky), Barták, Koubek, Lohojda - Masopust (41. Šimek), Tkachenko, Král - Greš, Šíma (41. Joun), Vácha.

Jan Skoupil: "Domácí utkání s Libercem se nám hrubě nepovedlo. Opět jsme se vrátili k individuálním chybám, bez špetky zodpovědnosti směrem dozadu. Co mě mrzí nejvíc, je naše bezzubost směrem dopředu. Druhý poločas jsme úplně zabalili a ani střídající hráči tomu nepomohli. V posledním utkání v Teplicích musíme zabojovat."

FK Dukla Praha U16 - FC Slovan Liberec U16 2:3 (1:2)

Branky: 40. Kubů (Janko, Hamborský), 71. Kysela (Šmalcl). (V penaltovém rozstřelu proměnil Kubů, Janko, Bělíček. Ve druhé sérii nastřelil Kott pouze břevno.)
FK Dukla Praha: Pakeš – Hamborský (65. Minařík), Kysela, Šmalcl, Mašek – Kott, Bělíček, Palivec (55. Bell) – Janko, Kubů, Bažo (65. Brewer).

Hosté šli do vedení dvěma brankami po standardních situacích. Nejprve v 29. minutě zakončili přesnou hlavičkou rohový kop, o tři minuty později prudkou ranou zvýšili po dlouhém autu. Nám se podařilo snížit těsně před poločasem přesnou hlavičkou Kubů na přední tyči. Druhý poločas jsme soupeře zatlačili. Ve 45. minutě Bažo z penalty přestřelil, vyrovnání tak přišlo až v 75. minutě dorážkou Kysely po skrumáži v pokutovém území. V 78. minutě měl vítězství na noze Bell, jeho střela byla ale slabá. Zápas tak dospěl remízou do penaltového rozstřelu, ve kterém byli šťastnější hosté, kteří byli 100%.

Tomáš Kulvajt: "V zápase dvou rozdílných poločasů jsme bohužel dosáhli jen na bod. V tom prvním byli hosté nebezpečnější, druhý byl naopak na jednu branku – tu Libereckou. Zlepšili jsme aktivitu v napadání a pohyb bez míče, díky čemuž jsme si vytvořili převahu i šance. Škoda neproměněné penalty pět minut po přestávce, která nám mohla dát více času dovézt zápas do vítězného konce. To se nám nakonec přes velké úsilí nepodařilo a v penaltové loterii jsme tentokrát neuspěli."