clanek-1
  • Juniorka

  • 11.09.2014

Herec a režisér Miroslav Krobot: Asi to bude dobrý oddíl...

pronesl s humorem sobě vlastním po skončení dalšího dílu cyklu Celá Dukla čte (a píše) jeden z jeho hostů, vynikající režisér a herec Miroslav Krobot. Spolu s ním četli- tentokrát juniorskému týmu a dívkám a ženám fotbalové Dukly - herečka Dejvického divadla Lenka Krobotová, hráč A týmu Dukly Róbert Kovaľ, trenér A týmu Jan Suchopárek a trenér mládeže Michal Kolomazník.

Zazněly texty z Exupéryho Malého prince, z Martelova románu Pí a jeho život, z knihy o hledání "šťastných běžců" Born to run, dále ukázka z povídky Oty Pavla o Bohouškovi Váňů a z knihy Milana Lasici O lidech a lidech. Autorka "dukláckého čtení" Zuzana Maléřová se s diváky rozloučila ukázkou z knihy Proč kluci milují fotbal. Ještě předtím se však před zaplněný prosklený prostor s výhledem daleko do kraje postavili junioři i zástupkyně ženského fotbalu a s citem a hrdostí přečetli své emotivní texty, které ve spolupráci s autorkou napsali. Jestliže předtím zasáhlo posluchače vyprávění hostů o životních chvílích, ve kterých překonali sami sebe, čtení mladých sportovců je "dostalo" a mnohé dojalo. 

Mottem tohoto setkání totiž bylo, že člověk může prohrát jedině sám se sebou. 

Herečka Lenka Krobotová nám ještě tentýž večer napsala: 

"Netušila jsem, jak moc mile setkání to bude...potěšilo mě, kolik přišlo lidí...a dojímalo mě, s jakou chutí poslouchali i jaká atmosféra panovala..! Myslím, že je naprosto skvělé, že takové akce pořádáte...jak důležité je číst...i takto dohromady...jak vzácná chvíle z toho byla, když si uvědomím, jak čas plyne a jak číst jsme často jen líní... jak takové "zastaveni" v tak hojném počtu lidí může být "oblazujici"... ! Překvapilo mě samotnou, jak mě to zasáhlo a osvěžilo, jak mě zpětně dojaly mé vlastni porody i příběhy ostatních! Jak mě vždycky při takových "zastaveních" dojme můj vlastní táta.., jak jsem ráda, že ho mám a jak ráda ho poslouchám:)
Moc mě mrzelo, že jsem nemohla zůstat ještě déle...ale i tak děkuju za víc než příjemný pobyt s vámi...Velké díky a obdiv vám všem!!! "

A Miroslav Krobot přidal:

"Moc mě setkání s vámi potěšilo a snad nejvíc mě potěšil váš velký zájem o toto společně prožité odpoledne. Je vidět, že se učíte nejen nohama. Což je strašně důležité jak pro život, tak pro fotbal. Je radost pocítit zázemí lidí, kteří přemýšlí v širších souvislostech. Asi to bude dobrý oddíl... Ať se vám daří!"

Prohlédnout celou fotogalerii