clanek-1
  • Články žáci

  • 08.09.2014

Výsledky žáků z prvního zářijového víkendu 6. - 7. 9. 2014

Ve víkendových zápase starší žáci zavítali na hřiště Hradce Králové, z kterého se vrátili bez bodu po prohrách 0:4 U15 a 0:3 U14. Rezerva starších žáků porazila Vršovice 3:1 a mladší žáci, kteří hostili Admiru zvítězili 10:4 U13 a 10:2 U12.

FC Hradec Králové U15 - FK Dukla Praha U15 0:4 (0:3)

FK Dukla Praha: Hampapa, Vácha, Novák (45. Kadlec), Studnička, Štěpánek, (35. Popovič), Rattay (65. Nosek), Švihálek, Soukup, Tvrdík (35. Juza), Pelc (35. Drozd), Trávníček (35. Ferreira).

Petr Fišar: "Po náročném utkání proti Příbrami jsme poměřili naše fotbalové dovednosti s vedoucím týmem soutěže z Hradce Králové. Naši kluci dokázali po celé utkání držet herní projev, což je moc fajn. Tým z Hradce, po naší neproměněné penaltě z úvodu utkání a nedohraných dvou pěkných akcích, ukázal sílu v zakončení a po dvou standardních situacích, jež jsme dobře nepokryli, a po hezké útočné akci krajního obránce vedli 3:0 do poločasu. Do druhé půle jsme vstoupili s cílem dostat se více do zakončení, ale dvě minuty po poločase jsme dostali čtvrtý gól, jež tým z Hradce uklidnil a utkání dohrál do vítězství. Věřím, že se zlepšením komunikace a výraznější aktivitou našich vyspělejších hráčů při zakončení, přidáme i góly, jež jsme proti Příbrami ani Hradci nevsítili."

FC Hradec Králové U14 - FK Dukla Praha U14 0:3 (0:2)

FK Dukla Praha: Šerák - Peake (36. Vožický), Matoušek (36. Holoubek), Havlíček, Janda (36. Podzimek) - Dostál, Novák, Kozel - Linhart (31. Janků), Hodek (51. Jíra), Stanislav.

Tomáš Večeřa: "Do první obdržené branky v půli prvního poločasu jsme sehráli s domácími vyrovnanou partii, v které měl soupeř o něco málo míč na kopačkách, ale nevypracoval si gólovou šanci. Oproti tomu jsme se dostali do 4 brankových situací (největší měl Dosty, který sám na penaltě trefil brankáře). Minutu od inkasované branky domácí zvýšili skóre na 2:0. Od této chvíle Hradec ještě lépe kombinoval. Dobře roztahoval hřiště a stále presoval po ztrátě. Po jednom takovém zisku přidali domácí třetí branku v závěru první půle. V teplém počasí nám rychle ubývaly síly, což také negativně ovlivňovalo kvalitu hry na míči. Přesto se nám podařilo již neinkasovat ani nepouštět do vyložených šancí. Naopak dvě situace volaly po snížení. Ale ani Kozlik po pěkné souhře a obejití brankáře nedokázal rozvlnit síť."

FK Dukla Praha "C" - SK Union Vršovice 3:1 (2:1)

Branky: 34. Rogers, 35. Žůrek, 70. Nosek.
FK Dukla Praha: Nosek, Přibyl, Bohdan, Javorský, Doležal, Houha, Urban, Švarc, Dvořák, Čečetka, Žůrek, Hamborský, Alimgadžijev, Rogers, Maršál, Novichikchin.

Pavel Sedláček: "K prvnímu přeborovému utkání zavítal do Ruzyně tým Unionu Vršovice. Naši kluci byli tradičně namixování z U15 a U14. Od prvních minut bylo patrné, že nás čeká velmi náročné utkání. Union hrál tvrdě a houževnatě a my jsme se těžko dostávali k naší kombinační hře. Po chybě na naší pravé straně vstřelili vršovičtí hlavou první gól. Naši kluci přidali a výsledkem byly dvě slepené branky těsně před odchodem do šaten. O obě se velkou měrou postaral Denis Rogers, který díky důrazu sám vstřelil první z nich a na druhou krásně přihrál Žurimu. I po přestávce se hrálo velmi důrazně a v horkém počasí hráčům na obou stranách ubývaly síly. Union měl několik dobrých šancí, ale nakonec jsme to byli my, kdo v závěru díky Jáchymovi Noskovi vstřelil třetí gól. Za výkon je třeba vršovické pochválit. Hráli velmi dobře a naši, zejména mladší kluci, si ověřili, jak jsou přeborová utkání náročná svou tvrdostí a důrazem. Dík patří také divákům, kteří již tradičně vytvořili v Ruzyni výbornou fotbalovou atmosféru."

FK Dukla Praha U13 – FK Admira Praha U13 10:4 (5:0)

Branky: Ciolek 2x, Novotný A. 2x, Ježek, Štefan, Houška, Mejdr, Novák, Mlejnek.
FK Dukla Praha: Pospíšil, Kočí, Pařízek, Kleček, Dufek, Mejdr – Peřina, Ciolek, Šebrle, Šátek, Mlejnek, Novák, Noll, Novotný J., Novotný A., Ladislav, Houška, Ježek – Kozojed, Helgert, Štefan, Greguš

Jaroslav Žipaj: "V prvním domácím utkání na ruzyňské trávě jsme přivítali tým pražské Admiry. Po herní stránce jsme I. poločas zvládli na obou polovinách velice dobře. Dařila se nám výstavba našich akcí přes obránce i středové hráče, dobře jsme se pohybovali a neustále jsme se snažili něco s míčem vymyslet a otevřít tak obranný blok soupeře. Ve II. poločase jsme na jedné polovině hřiště dál aktivně pokračovali v otevírání obranného bloku týmu z Kobylis a předvedli jsme i několik velice pohledných akcí zakončených brankou. Škoda, že na II. polovině jsme byli velice zbrklí a nepřesní ve vedení našich útoků a častokrát jsme řešili akce zbytečně individuálně. Chyběl nám větší klid na míči a efektivnější výběr řešení jednotlivých akcí, abychom se do zakončení dostávali častěji. Za zmínku ještě stojí zapůjčení Bombyho do týmu Admiry v průběhu II. poločasu, který to v pohodě zvládnul a svojí snahou a aktivitou dokázal oživit hru soupeře."

FK Dukla Praha U12 - FK Admira Praha U12 10:2 (5:1)

Branky: Zíka 2x, Löffler, Jakoubek, Hořt, Štěpán, Teplý, Blažek, Málek, Komárek.
FK Dukla Praha: Spilka, Ulman, Bárta, Mareš, Krenciv, Korseko, Beznoska, Blažek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Hill, Málek, Komárek, Teplý, Hořt, Peake, Löffler,Tomek,Novotný, Drahošem.

Tomáš Konder: "K prvnímu mistrovskému utkání na domácí trávě jsme nastoupili proti kvalitnímu soupeři z Kobylis. Od začátku se hrál pohledný fotbal a svým herním pojetím k tomu přispěla obě družstva. My jsme ze začátku měli více ze hry a diktovali tempo hry, dařila se nám kombinace a vypracovali si celou řadu šancí hlavně v prvním poločase. Bohužel jsme několik z nich nedokázali proměnit. Na kvalitě zakončení musíme do budoucna ještě zapracovat. Ve druhém poločase se hra vyrovnala, na jedné půlce jsme se dokonce dostali pod tlak a jen se štěstím neinkasovali branku. Celkově jsme si sobotní zápas užili a zahráli si pěkný fotbal. Kluci zaslouží pochvalu za nasazení, bojovnost a hlavně týmový výkon."