clanek-1
  • U8

  • 07.09.2014

Turnaj v Kochánkách 2014 - celý článek

Dnes jsme se zúčastnili s dvěma týmy U8 turnaje přípravek v Kochánkách. Utkali jsme se s kvalitními soupeři. Hráči se snažili a bez vyjímky jim patří naše pochvala. Hráli jsme nebojácný fotbal, který jsme ozdobili mnoha krásnými brankami. Vito Braun byl v individuálních trofejích dokonce vyhodnocen jako nejlepší střelec turnaje. Rodiče fandili, kluci hráli a co víc jsme si mohli přát.

Zhodnocení turnaje Jakubem Smoleňákem
Dnešní turnaj v Kochánkách hodnotím velmi pozitivně, jelikož prospěl všem třem zúčastněným stranám - samotným hráčům, kteří si po dlouhé době zahráli dobré zápasy proti kvalitním soupeřům, trenérům, kteří viděli většinu hráčů v ,,ostrých" zápasech a zjistili důležité věci o hráčích a nakonec i rodičům, kteří viděli své malé fotbalisty ve srovnání s ostatními kluky z jiných týmů. 
Jednu z prvních věcí, o kterou se snažíme a chceme kluky naučit, je určitá výstavba hry. Vyžadujeme konstruktivní rozehrávku již od brankáře. S tím souvisí správné rozmístění hráčů v poli. Toto bylo neustále hráčům opakováno a s rostoucím počtem zápasů se začaly objevovat první výsledky. V tomto budeme jednoznačně pokračovat, protože to není věc na pár zápasů.
Vedle snahy o co nejlepší výkon, byl toto jediný úkol našich hráčů. Tímto patří klukům velká pochvala, jelikož většina se v tomto směru posunula dopředu.