clanek-1
  • A-tým

  • 30.06.2014

Útočník Jakub Mareš se stává hráčem Dukly!

Dukla potvrdila další přestup, Jakub Mareš, kterému dnes končí hostování, se po uplatnění opce stává hráčem Dukly Praha.

Teplický rodák se s klubem dohodl na dvouleté smlouvě. Do Dukly přišel loni v létě na roční hostování s opcí z klubu FK Mladá Boleslav. Za tuto sezonu odehrál 20 utkání a vstřelil 3 branky. Ke konci sezony ho trápilo zranění, které v průběhu letní přípravy ještě léčí. "Jakub nás svými výkony během uplynulé sezony přesvědčil natolik, že se sportovní vedení rozhodlo uplatnit po skončení jeho hostování opci. Jsme přesvědčeni, že se vstupem do našeho klubu získá ještě větší motivaci a stane se velmi platným hráčem," uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel.


Jakub Mareš ligově začínal ve svém mateřském klubu FK Teplice, odkud odešel v sezoně 2006/2007 na roční hostování do 1.FC Slovácko. Po roce stráveném v jihomoravském klubu se na další čtyři roky vrátil do Teplic. Následoval rok v AC Sparta Praha a poté tři sezony v FK Mladá Boleslav. Za celou tuto dobu odehrál v lize 161 utkání a vstřelil 25 branek.