clanek-1
  • A-tým

  • 25.09.2011

Tomáš Berger podepsal smlouvu se společností Adidas

P R A H A - Ještě před pár lety hrál Tomáš Berger pražský přebor. A dnes? Vypracoval se mezi skvělé prvoligové útočníky a v pondělí podepsal individuální smlouvu se společností Adidas.

Šestadvacetiletý útočník bude nyní dostávat od firmy Adidas například kopačky nebo oblečení. Kontrakt podepsal také Jan Berger, Tomášův otec a bývalý reprezentant.

„Když jsem byl malý kluk, tak jsem pana Bergera vnímal jako ikonu. Proti Tomášovi jsem si pak zahrál v přeboru, když jsem nastupoval za Aritmu. Pěkně mě na hřišti motal," usmál se David Horák, marketingový manažer společnosti Adidas. „Tomáše jsme dlouho sledovali a podle nás patří k nejperspektivnějším hráčům Dukly. Osobnostní smlouvy často nedáváme, ale v tomto případě jsme k tomuto kroku sáhli. Také proto, že příběh Tomáše a jeho táty je velice zajímavý,“ dodal.

„Tato smlouva je oceněním nějaké práce. Tomášovi přeju, aby pro něho byla Dukla jen mezistanicí, zasloužil by si to. Je výborné, že smlouva byla nabídnuta také jeho otci, který je legendou českého fotbalu,“ uvedl Martin Lafek, předseda představenstva Dukly.

A co řekl o svém synovi Jan Berger? „Má dobré myšlení, dokáže připravit šanci a vstřelit gól. Luboš Kozel je dobrý trenér a našel Tomášovi pozici, která mu vyhovuje. Nemusí tolik bránit, v čemž má trochu rezervy.“

V sídle společnosti Adidas ČR se sešli také novináři, kteří položili dvojici Bergerů několik otázek.

Článek iDNES.cz si můžete přečíst zde.

Článek ČTK naleznete zde.