clanek-1
  • Články mládež

  • 04.05.2014

Školička Dukly má za sebou své první soustředění

O víkendu 12.-13.4.2014 se do sportovního areálu v Kunicích vypravilo na své první soustředění 21 odvážných kluků a jedna dívka. Nikdo z nás trenérů a myslím, že ani z rodičů nedoufal, že to bude tak velký úspěch. Vydařilo se počasí, děti ve věku 5-6 let, kteří byly často poprvé mimo domov, zaslouží velkou pochvalu za to jak to všechno zvládly. Dokonce jsme si zahráli svůj první oficiální zápas proti Bohemce.

V sobotu 12.4.2014 nám trenérům přivezli rodiče své ratolesti do sportovního areálu v Kunicích, rodiče jsme poslali opět domů a ubytovali se v krásném domečku s působivým jménem POHÁDKA. Doslova pohádkové prostředí areálu spolu se zázemím a vynikajícím stravováním na Zámku Berchtold dodalo našemu soustředění od začátku tu správnou atmosféru. 

Soustředění mělo hlavně ještě více v dětech povzbudit radost ze hry a chuť do fotbalu, nejednalo se o žádné fyzické či jiné testy. Pro nás trenéry to byla také šance vidět děti pohromadě v jiném prostředí a udělat si tak přehled o jejich výkonnosti. Po dopolední tréninkové jednotce nám pěkně vyhládlo, a tak přišel dobrý oběd právě včas. Odpolední program byl mulitsportovní, kromě fotbálku jsme měli i výuku tenisu s profesionální trenérkou a také atletickou olympiádu, kde děti soutěžily v obratnosti, rychlosti, skoku i hodu. Večer jsme při stále pěkném počasí opékali buřty u táboráku a někteří rodičové se za námi přijeli navečer podívat, takže došlo i na kytaru, zpěv české národní hymny - prostě byla dobrá nálada!

I přes obavu některých rodičů děti bez výjimky zvládly přenocování na jedničku. Ve správný čas ustal i ranní déšť, takže po 9 hodině ranní si rodiče mohli vyzvednout připravené děti a odjet spolu s námi fandit do blízkých Strančic, kde jsme měli dohodnutý přáteláček s Bohemkou. Bylo úžasné vidět ty mrňousky zápolit na 3 připravených hřištích s malými brankami a snažit se soupeře někdy doslova přetlačit a vstřelit co nejvíce gólů. Nutno říct, že bylo k vidění i hodně pěkných fotbalových akcí a hlavně nasazení a radost ze hry. Hrát přece v pravém Dukláckém dresu, to pro každého fotbalistu už něco znamená.

Výsledek našeho prvního oficiálního zápasu agentury nezaznamenaly, góly padaly příliš rychle a ukazatel skóre nestíhal. Ale jedno je jisté, tohle soustředění dalo základ pro další práci v naší fotbalové Školičce a jistotu, že Dukla má v budoucnu o další talenty postaráno.

Díky všem rodičům, trenérům i samotným dětem, že se soustřeďko takto povedlo. Fotografie ze soustředění jsou k náhledu zde - http://figo1972.rajce.idnes.cz/FK_Dukla_Praha_U6_-_Kunice_2014/.

Účastníci soustředění:

trenéři: Lucia Ondrušová, Michal Slowik, Adam Janoušek, Jan Plachý (chyběl z osobních důvodů Jan Maštěra)

hráči: Bradáč Filip, Buchanovič Vladislav, Čurda Tomáš, Dostál Jorik, Dostál Martin, Faltus Ondřej, Fedonin Cyril, Hruška Vojtěch, Korbel Matyáš, Kozojed Martin, Köhler Štěpán, Kučera Antonín, Langer Filip, Langerová Zoe, Rákosník Tadeáš, Stanev Mladen, Svoboda Sebastian, Svoboda Kristian, Szotkowski Jakub, Šturm Daniel, Tsvetanov Danail, Valeš Tomáš